2024.05.13., hétfő - Szervác, Imola napja
facebook
Keresés
A Mária kongresszus emlékeiből nyílt tárlat a Mindszentyneumban

A Mária kongresszus emlékeiből nyílt tárlat a Mindszentyneumban

2023. szeptember 08., 10:00
Megnyitották az 1948-as Zalai Mária Kongresszus történetét bemutató tablókiállítást a Mindszentyneumban. A tárlatot a zalaegerszegi múzeumok főigazgatója ajánlotta a látogatók figyelmébe.

Hetvenöt esztendővel ezelőtt több tízezer zarándok érkezett Nyugat-Dunántúlról a kétnapos egyházi ünnepre. A különleges pillanatokat fekete-fehér fotókon örökítették meg.

Olyan eseményre emlékezünk, amely mély nyomot hagyott a magyar katolikus közösség szívében. Egy olyan eseményre, amely a nehéz időkben a közösség, a hit és az összetartozás erejét fejezte ki. A kiállítás a zalaegerszegi eseményekbe enged bepillantást.   

- mondta el Havas Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója.

Mindszenty József bíboros-hercegprímás a háború után részt vett Kanada fővárosában, Ottawában megrendezett Mária Világkongresszuson. Ennek hatására hirdette meg 1947. augusztus 15-én a Boldogasszony Évet – emlékeztetett Stróber László plébános.

Az 1948. évi Zalai Mária Kongresszus emlékei című kiállítás október 8-ig tekinthető meg a Mindszenty múzeumban. Szombaton rendhagyó tárlatvezetéssel és múltidőző előadásokkal várják a közönséget.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

swzTHF8rOP0
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek