2024.05.12., vasárnap - Pongrác napja
facebook
Keresés
A kis boszorkány története várja a nézőket a Griff Bábszínházban

A kis boszorkány története várja a nézőket a Griff Bábszínházban

2024. január 15., 17:05
Új bemutatóra készül a zalaegerszegi Griff Bábszínház. Szombaton mutatják be Otfried Preussler meséje nyomán A kis boszorkány történetét. Az élőzenés produkciót óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlják.

Szeretne együtt mulatni nővéreivel a nagy boszorkányünnepen a még csak 127 éves kis boszorkány, de fiatal kora kizárja onnan. Kíváncsiságát azonban nem tudja legyőzni, elrepül az estre. Így indul a Griff Bábszínház új bemutatója.

Szegény lebukik és kap egy engedményt, hogyha jó boszorkánnyá válik egy év alatt, akkor a következő évben már ott lehet a kora ellenére ezen a következő boszorkányünnepen. Mindent megtesz, hogy jó legyen, és a következő évben kiderül, hogy ő ezt végig rosszul gondolta, mert az öreg boszorkányok szemében az az igazán jó boszorkány, aki egész évben rosszat cselekszik

- avat be a részletekbe Schneider Jankó rendező.

Amikor ez kiderül, nem akar többé nővéreihez tartozni a kis boszorkány, és kiáll az igaza, a jóság mellett. Ebben hű társa, a holló mindvégig támogatja. A történetet a szegedi bábszínházzal koprodukcióban mutatják be Zalaegerszegen.

Nagyon sok értékes előadás születik az országban, ami hogyha egy színház kijátssza, bekerül a raktárba és ott porosodik, vagy egy ládában csücsülnek a gyönyörű bábok. A szegedi bábszínházzal összefogtunk és csináltunk egy előadáscserét. Mi Csukás István: Pintyőke cirkusz, világszám! meséjéből készült előadást adtuk oda a szegedieknek, ők pedig A kis boszorkány díszletét, bábjait, rendezőjét, zenéjét hozták el a zalaegerszegi gyerekekhez

- árulja el Bartal Kiss Rita, a bábszínház művészeti vezetője.

Szűcs István igazgató hozzáteszi, a darabban a teátrum csaknem valamennyi színésze feltűnik.

Nagyon kedves történet. Igazából sokszereplős és azt szerettük volna, hogy a társulatnak egy jó része most együtt szerepeljen, együtt legyen a színpadon, hiszen eddig főként olyan előadásokat hoztunk létre, ami 1-2, vagy háromszereplős.

A bemutatót január 20-án szombaton 17 órakor tartják, majd további 40 alkalommal láthatja a közönség.  

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotó: Médiacentrum Zalaegerszeg

uO_sjgl0C0I