2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
A jelek bűvöletében – Szilárdi Béla festményeiből nyílt kiállítás

A jelek bűvöletében – Szilárdi Béla festményeiből nyílt kiállítás

2024. február 19., 10:15
Megnyílt Szilárdi Béla A jelek bűvöletében című tárlata a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A zenész, grafikus-, fotó- és festőművész a 2023-ban, valamint az elmúlt hetekben készült munkáit hozta el Zalaegerszegre.

A galériát több mint harminc, élénk színvilágot megjelenítő festmény díszítette. Az alkotásokat Kostyál László művészettörténész ajánlotta a látogatók figyelmébe.

Ezeken a képeken rengeteg felfedezni való van. Olyan motívumok vannak elrejtve, melyek részben konkrét jelek, részben pedig olyan jelek, amelyeket az én emlékeim, az én pszichém fog jellé tenni. Mert számomra jel, de lehet, hogy a festő számára talán nem is annak indult, vagy talán tudat alatt volt az

- fejtette ki a művészettörténész.

A művek gondolkozásra késztetik a nézőket. A képzőművész többnyire pozitív életérzést szeretne átadni, ám a látvány -, a színek és formák mindenkire más hatást gyakorolnak. Hosszas szemlélődés után újabb és újabb alakok rajzolódnak ki.

Ha kész a kép, akkor általában egy-két napot szoktam várni, és újra megnézem. Gyakran saját magam is csodálkozom, amikor feltűnik egy kacsa, egy ember, vagy egy egérke, amit tulajdonképpen az alkotás folyamán, rá se akartam tenni

- erről már Szilárdi Béla festőművész beszélt hírportálunknak.

Ha az emberek megállnak egy-egy kép előtt, s nem szaladnak tovább, hanem kicsit elgondolkoznak, talán megkapják az az életérést, amit a művész nyújtani szeretne – összegzett Szilárdi Béla.

Tárlata március 9-ig tekinthető meg a zalai vármegyeszékhelyen.  

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

YCU0BksF9JQ
# Kapcsolódó galériák