2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
32. alkalommal rendezték meg a József Attila Megyei Versmondó versenyt

32. alkalommal rendezték meg a József Attila Megyei Versmondó versenyt

2024. április 13., 11:40
A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban ezúttal 25 diák mérte össze tehetségét. Ahogy minden évben, idén is a költészet napjához, József Attila születésnapjához időzítették az eseményt.

Velkey Péter kulturális főtanácsadó köszöntőjében a versek életben tartásának fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, a lírán keresztül tudjuk a legmélyebben megélni és kifejezni érzéseinket. Tóth Renáta, a könyvtár igazgatója kiemelte: a verseny résztvevői mind nyertesek, mivel a felkészülés során elmélyülhettek a költészet világában.

Fontos, hogy a gyerekek meg tudják mutatni magukat, elmondhassák azokat a kedves verseiket, amikhez valamilyen érzésük kötődik. Ez a programunk egyfajta tehetséggondozás is, hiszen az, aki itt sikeresen szerepel, tapasztalatot, élményt szerez, az élete későbbi szakaszában is tudja majd ezt kamatoztatni

- nyilatkozta portálunknak Tóth Renáta.

A megmérettetést két korcsoportnak – az 5.-6., illetve a 7.-8. osztályosoknak – hirdették meg. A diákok egy kötelező és egy szabadon választott József Attila-verset adtak elő.

Az esemény évről évre népszerűbb. A vármegye számos településéről érkeztek tanulók, akik a városi és városkörnyéki fordulóról jutottak tovább a megyei döntőbe.

Zalaegerszegről, valamint Zalaszentgrótról, Lentiből, Keszthelyről, Nagykanizsáról, Letenyéről, sőt még a határon túlról, Lendváról is érkeztek diákok. Én úgy gondolom, hogy ez egy igazán széleskörű együttműködés a partnereinkkel, és egy igazán jó kezdeményezés arra, hogy erősítsük a költészet és a versek szeretetét

- tette hozzá a könyvtárigazgató.

A szavalatokat három fős zsűri értékelte. Mindkét korosztályban az első három helyezettet díjazták.

Szöveg: Soós Aliz

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Xl8TYHBNu5o
# Kapcsolódó galériák