2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma napja
facebook
Keresés
ZEGinfó: a közgyűlés legfrissebb döntéseiről tájékoztatott Balaicz Zoltán

ZEGinfó: a közgyűlés legfrissebb döntéseiről tájékoztatott Balaicz Zoltán

2023. június 15., 13:30
Ma tartotta a nyári szünet előtti utolsó rendes ülését a zalai megyeszékhely közgyűlése, ahol 30 napirendi pontot tárgyaltak. Ezek között döntöttek a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának vezetőjéről, valamint módosítottak a 2023-as költségvetésen. A részleteket Balaicz Zoltán polgármester a ZEGinfón ismertette.

Folytatódik az energiaválságot enyhítő önkormányzati rendelkezések sora. A lakossági LED-csereprogram után a társasházak számára is biztosítja az önkormányzat ugyanezt a lehetőséget. A városvezető bejelentette: magasabb lesz a vártnál az iparűzésiadó-bevétel, ezért változtattak a költségvetésen. Balaicz Zoltán ezután a honvédelmi sportközpont új helyéről szólt.

Első és legfontosabb a zalaegerszegi polgárok érdeke, ezért a közgyűlés egyhangúlag döntött úgy, hogy nem járulunk hozzá ennek az állami projektnek a megvalósításához a Landorhegyen, hanem helyette kerestünk egy új, mindenki számára elfogadható területet. Ez az Északi Ipari Park lett, azon belül is a Rehinmetall gyár és az egyetemi kutatóközpont közötti terület

A képviselők elfogadták a következő 15 évre vonatkozó gördülő fejlesztési tervet is, majd határozat született arról, hogy a helyi óvodákba és bölcsődékbe mostantól baki, illetve söjtöri gyerekeket is fogadnak. A testület emellett döntött a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának vezetőjéről.

A pályáztatást lefolytattuk és a közgyűlés úgy döntött, hogy augusztus elsejétől Havasi Bálint eddigi igazgatóhelyettes tölti be ezt a posztot. Az ő feladata egyébként, hogy augusztus elseje után a három tagintézmény élére az igazgatókat kinevezze.

Balaicz Zoltán a vasútállomással és a buszpályaudvarral kapcsolatban jelezte: sikeresen lezárult a tervezésre kiírt tender, melyekkel 2024 májusára kell elkészülnie a nyertes vállalkozásoknak. A polgármester részletezte az egészségügyi alapellátás átszervezését, majd hozzátette: a közgyűlés a város három közalapítványának beszámolóját is elfogadta. Zalaegerszeg testülete legközelebb szeptember 14-én ülésezik.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

JQKzbQi8lGY
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek