2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Zalaegerszegi védőnő és diákja kapott nemzetközi Mesehős-díjat

Zalaegerszegi védőnő és diákja kapott nemzetközi Mesehős-díjat

2023. november 20., 15:30
20 ország többszáz jelöltje közül Tóthné Koller Mária, a Mindszenty-iskola védőnője, és tanítványa, Bor Benedek vehetett át plakettet.

A 20 ország részvételével zajló, agyi infarktus tüneteire tanító nemzetközi kampányban most először ismerték el a legaktívabban közreműködőket. A Görögországban kihirdetetett és átadott öt kategóriadíjból kettő került a zalai vármegyeszékhelyre - amit az érintettek hétfőn délután, a Mindszenty-iskolában vehettek át a projekt magyarországi képviselőitől.

A nemzetközi kampány az óvodás és kisiskolás korosztályt szólítja meg. A szupererővel rendelkező karakterek különféle kalandokon keresztül vezetik a gyerekeket az agyi infarktus felismerésétől a segítségnyújtásig. A kezdeményezés nem csak hasznos: a gyerekek már a második órán tudják az alapvető tüneteket. A foglalkozás végére pedig mindenki mesehőssé válik, aki képes segíteni a bajbajutottakon. A programhoz bármelyik oktatási intézmény csatlakozhat. A projekt honlapja az ehhez szükséges legfontosabb adatokkal az interneten elérhető.

Szöveg: Szigeti Éva
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg 

-FQGqOHvN80
# Kapcsolódó galériák