2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Zalaegerszegen tartott előadást Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus

Zalaegerszegen tartott előadást Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus

2023. április 06., 17:53
„In the water” címmel ingyenes szakmai előadást szervezett a Zalaegerszegi Kajak-Kenu-Sárkányhajó Egyesület. A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában tartott rendezvény vendége Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus volt.

Vízi sportok iránt érdeklődő fiatalokkal és szüleikkel telt meg az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadóterme. Többek között a zalaegerszegi Kampusz sárkányhajós csapatának tagjai, érdeklődő hallgatók és más zalaegerszegi sportágak képviselői voltak jelen.

Köszöntőjében a tehetséggondozásról és a kitartó munkáról beszélt dr. Németh István főigazgató, kiemelve, hogy az eredmények utáni vágy a tanulásban és a sportban is erősen jelen van. A folytatásban Várnai Tibor, a ZKKSE elnöke vezette fel a program kiemelt figyelemmel övezett vendégét, Vajda Attila olimpiai bajnok kenust.

A kiváló sportember egyebek mellett arról beszélt, miként jutott el idáig és mi vezetett az olimpiai győzelemhez. Motivációs előadásában a fizikális és mentális felkészülésről is beszélt, a célok mögötti lemondásról, szenvedélyről, örömről és fájdalomról. Szavaiból a fiatalok számára egyértelmű üzenet rajzolódott ki, „ha jobb akarsz lenni, dolgozz többet és soha ne add fel a küzdelmet, hogy elérd a céljaidat”.

A látogatók kérdezhettek, így hasznos információkkal gazdagodhattak. Vajda Attila az olimpia aranyérmét is elhozta, amelyet kézbe fogva plusz motivációt kaphattak a fiatalok.

# Kapcsolódó galériák