2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Várják a gólyákat a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Várják a gólyákat a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

2023. szeptember 01., 17:00
Hamarosan elkezdődik az oktatás a felsőfokú intézményekben is. A Pannon Egyetem zalaegerszegi központjában már készülnek a hallgatók fogadására. A létesítményben idén 240 gólya kezdi meg tanulmányait.

Töltik fel a büfét, mivel a tanulók hétfőn érkeznek. Ilyenkor a szokásosnál több a papírmunka is. Az adminisztráció fontos része a kollégiummal kapcsolatos ügyek intézése - mondta portálunknak Szili-Fodor Dóra megbízott főigazgató-helyettes.

Készítjük elő a kampuszt és vasárnap indul a beköltözés a kollégiumban, úgyhogy ott dolgoznak most nagy erőkkel a kollégák. Rólunk azt kell tudni, hogy nagyon családias a légkör, sok a kollégista és mindenkinek tudunk adni kollégiumi férőhelyet, ezért is szeretik.

A megbízott főigazgató-helyettes tájékoztatása szerint az újonnan felvettek száma idén jelentősen növekedett.

Egy nagyon sikeres felvételi eljárás van mögöttünk, hiszen idén összesen 240 új hallgató kezdi meg nálunk a tanulmányait, illetve ennyit várunk a regisztrációs hetünkre. Ez 94%-os emelkedés a felvettek számában, úgyhogy egy sokkal nagyobb hallgatói csapat érkezik hozzánk, akiknek körülbelül a 65 százaléka nappalis.

A veszprémi gólyatábor után a zalaegerszegi kampuszon regisztrációs hét vár a hallagtókra, ahol változatos programokkal és átfogó tájékoztatókkal segítik a beilleszkedésüket.

Ez azért jó, mert felkészítjük őket a tanév feladataira, ezért ez mindenkinek erősen ajánlott, hogy részt vegyen a saját érdekében. A regisztrációs hetet a hökkel közösen szervezzük. A hallgatói önkormányzat szervezi a közösségi, mi pedig a szakmai programokat.

A regisztrációs hét szeptember negyedikétől nyolcadikáig tart. Az egyetem és a hallgatói önkormányzat közös eseményének egyik fő eleme, a vezetői köszöntő és a tanszékek bemutatása kedden lesz. A részletes program a Zalaegerszegi Egyetemi Központ honlapján elérhető.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

j0euKxbI8Ak
# Kapcsolódó galériák