2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Új burkolatot kap a zalaegerszegi Jókai utca

Új burkolatot kap a zalaegerszegi Jókai utca

2023. november 16., 17:03
Megújul a Jókai utca egy szakasza a Vizslapark közelében. A munkálatok a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósulnak meg. A felújítással várhatóan december közepén végeznek.

Az érintett rész az Arany János utca és a Mikes Kelemen utcai nagyparkoló bejárata között található. Itt, mintegy 160 méteren az út-és járdaburkolat egyaránt megújul.

A Jókai utcában a beruházások már 2023 márciusában elkezdődtek, hiszen egy KEHOP-os pályázatnak köszönhetően szennyvízrendszert tudtunk teljes egészében megújítani – valamennyi gerincvezeték, illetve az összes bekötés megújult a környéken lévő házakhoz kapcsolódóan. Éppen ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy nem nyomvonalasan szeretnénk helyreállítani az érintett járdákat és utakat, hanem teljes egészében - komplex projekteket létrehozva - út és járda tekintetében mindent újítsunk fel. Ennek az első üteme zajlik most a Jókai utcában novemberben

-    nyilatkozta portálunknak Bali Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője.

A felújítás során kiemelten figyeltek arra, hogy az aszfaltozás előtt ellenőrizzék a közművek állapotát. A kivitelezési munkálatok mintegy 36 millió Forintból valósulnak meg.

Az elmúlt időszakban nagyon fontosnak tartottuk, hogy az arányos városfejlesztés jegyében valósuljanak meg a közműfejlesztések, a járdafejlesztések, az útfelújítások. Ez azt jelenti, hogy minden egyes városrészre, minden egyes településrészre ugyanúgy oda kell figyelni, és mindenhol a lakossági igényeknek megfelelően, a helyi önkormányzati képviselő tájékoztatása alapján kell elvégezni ezeket a munkákat. Jól haladunk vele, és a belvárosban a Vizslapark mellett is most ennek a részesei vagyunk

-    mondta el Balaicz Zoltán polgármester, aki azt is bejelentette: 2024-ben még nagyobb lendülettel folytatják az arányos városfejlesztést.

Szöveg: Soós Aliz

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

goc2gOduFMk
# Kapcsolódó galériák