2024.06.14., péntek - Vazul napja
facebook
Keresés
Több mint hetvenen neveztek az idei Göcsej Filmszemlére

Több mint hetvenen neveztek az idei Göcsej Filmszemlére

2023. augusztus 16., 19:55
A pályaműveket augusztus 10-ig várták a szervezők. A Zalaegerszegi Televízió 19. alkalommal tartja meg az egyik legnagyobb múltra visszatekintő megmérettetést.

A dokumentum- és kisjátékfilmek, valamint a filmetűdök időkorlát nélkül nevezhetők. Az ifjúsági kategóriában szabad a téma- és a technikaválasztás. Miklós András stúdióvezető szerint, noha a tavalyinál kevesebben jelentkeztek, idén is változatos és nívós alkotásokat nézhetnek a látogatók.
 
A Göcsej Filmszemle 2022-ben vált nagykorúvá. Amint az akkori díjátadón elhangzott, a seregszemlén vetített művek olyan őszinte emberi példákat, történeteket tárnak elénk, melyek szélesebb perspektívát és megoldást kínálnak a mindennapi problémákra. Szigeti Éva és Pusztai Bálint zalaegerszegi alkotók munkáját dokumentumfilm kategóriában ítélték a legjobbnak. 

Idén, október hetedikén, a Zalaegerszegi Televízió stúdiójában egész nap vetítik a nyertes filmeket. Ezeket ingyen megtekinthetik az érdeklődők. A legjobbak - akiket egy háromtagú zsűri választ ki - pénzjutalomban is részesülnek. 

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

3L7nnGd18Cg
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek