2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Tehetséggondozó program a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Tehetséggondozó program a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

2023. augusztus 17., 16:12
Mikrovezérlő programozás kezdőknek címmel indított tanfolyamot a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjának Nyelvi és Felnőttképzési Irodája, illetve a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet. A kurzust 12 középiskolás sikeresen elvégezte, ők augusztus 17-én vették át tanúsítványaikat.

A tehetséggondozó program kiemelt célja a szakmai tudás átadása mellett a műszaki pálya népszerűsítése. Az oktatáson a fiatalok kedvező tapasztalatokat, illetve széles körű ismereteket szereztek.  

A 15 órás képzésre nagy volt a túljelentkezés, így azt maximális létszámmal indíthatták el. A tanrendet a tesztmérnök szakon bevezetett projektalapú oktatás tapasztalatait felhasználva állították össze. 

Itt a diákok projektfeladatokon keresztül ismerik meg a mikrovezérlő programozás alapjait. A hozzátartozó elméleti tudást, illetve a feladatleírásokat az online rendszerben találják meg. Ennél fogva mindenki a saját tempójában haladhat, nekem pedig több időm marad arra, hogy a tanulók személyes, egyéni igényeire reagáljak. 

- foglalta össze Decsi Péter oktató. 

Hozzátette: a tanúsítvány megszerzése előnyt jelent a mérnöki képzésekre jelentkezőknek, akik a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárás során többletpontot kapnak. 

A tervek szerint a következő év januárjában elindítják a következő tanfolyamot.  

Az erről szóló, részletes információkat az intézmény honlapján és facebook oldalán teszik közzé. 

Fotó: Jóna István

Galéria: Médiacentrum Zalaegerszeg

foMF8lDQvtc
# Kapcsolódó galériák