2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Tanévnyitót tartottak a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Tanévnyitót tartottak a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

2023. szeptember 13., 12:10
Megnyitották az új tanévet a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. Az elnökség bevonulása után köszöntők hangzottak el.

A Pannon Egyetem rektorhelyettese elismerően szólt a zalaegerszegi központ munkájáról. Mint fogalmazott, az intézmény kulcsfontosságú szerepet tölt be a Pannon Egyetem életében. 

Elsődleges feladatuk, hogy a régióban az iparvállalatok, vállalkozások, gazdasági élet szereplői számára a megfelelő tudással, ismeretekkel felvértezett munkaerőt biztosítsanak.  

- fejtette ki dr. Abonyi János.  

A hallgatók létszáma meghaladja az ötszázat, közülük idén rekordszámú, 240 fiatal kezdi meg tanulmányait. 

Nagyon várjuk az elsősöket, akik már túl vannak a gólyatáboron és a regisztrációs héten. Rengeteg programot szerveztünk nekik. A tanév újdonsága, hogy valamennyit szakon bevezetjük a mentorrendszert. Igyekszünk támogatni a fiatalokat, hogy az erősségeiket jobban ki tudják bontakoztatni, illetve hogyha lemaradnak egy-egy tárgyból, akkor is tudunk segítséget nyújtani a részükre.

- mondta el honlapunknak dr. Palányi Ildikó, a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatója.  

A magasszínvonalú felsőoktatás emeli a vármegyeszékhely rangját, ugyanakkor nagy szükség van a jól képzett szakemberekre. Erről már Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere beszélt.

A helyi gazdasági szereplők, a különböző egészségügyi, kulturális és önkormányzati intézmények, a teljes intézményhálózat, de különösen a vállalatok fontosnak tartják azt, hogy legyen olyan megfelelő bázis, egy olyan minőségi közgazdász, mérnök, informatikusképzés, amely biztosítja a szakember utánpótlást. Emellett az oktatás, valamint a kutatásfejlesztés és az innováció szempontjából is fontos, hogy egy erős egyetemmel rendelkezzünk. Ehhez most minden lehetőség adva van.

- fűzte hozzá a városvezető.

Az esküt tett gólyákat egyetemi polgárrá fogadták. A hagyományok szerint a parkban elültették az elsőévesek fáját. A csemete az összetartozást és az egyetemhez való kötődést jelképezi és segíti a Zöld Kampusz fenntarthatósági törekvéseit.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

-aq057LQQxU
# Kapcsolódó galériák