2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Színháznyitogató címmel családi napra várta a közönséget a Griff Bábszínház szombaton

Színháznyitogató címmel családi napra várta a közönséget a Griff Bábszínház szombaton

2023. szeptember 24., 11:30
A programkínálatban 3 előadás, interaktív környezettudatosságra nevelő játszótér és kézműves foglalkozások is szerepeltek.

A rendezvény nyitóelőadása, a Kézzel-lábbal hagyományosan a legkisebbeknek szólt: az aprók színházának komoly hagyománya van Zalaegerszegen. A kezdeményezés azonban a babák mellett a kisgyerekeket és a kiskamaszokat is megszólította; szüleikkel együtt. Szücs István, a Griff Bábszínház igazgatója elmondta: céljuk, hogy a családoknak lehetőséget biztosítsanak a tartalmas, szórakoztató együttlétre, amit előadásokkal és izgalmas játékokkal tesznek emlékezetessé.

A program népszerűségét bizonyítja, hogy sokan ellátogattak szombaton a bábszínházba. Az anyukák örömmel fogadják a lehetőséget, ami nem csak szórakoztató, de hasznos a gyerekek számára.

Hegedűsné Korcsmár Flóra elmondta:  óvónéniként dolgozik, most gyesen van, és 8 hónapos kislányát azért hozta el a rendezvényre, mert szerette volna, hogy megismerkedjen a bábszínházi környezettel.

A családi nap programjai között a kézügyesség fejlesztése is fontos szerepet kapott, emellett például a hólavina, a bambuszerdő és a tengertisztító elnevezésű interaktív játék próbálta felkelteni a gyerekek figyelmét. A tervek szerint ősszel még szerveznek egy hasonló rendezvényt, és a közeljövőben havi egy szombaton ugyancsak lehetnek előadások a bábszínházban.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

6LongHxBX9U
# Kapcsolódó galériák