
Széles a húsvéti választék a Zalaegerszegi Vásárcsarnokban
Hosszú sorokban állnak a vásárlók a henteseknél. A füstölt termékek iránt mindig nagy a kereslet, ám most különösen – nyilatkozta portálunknak Balogh József, a Fleisch-Hús Kft. tulajdonosa.
A kereszténység egyik legnagyobb ünnepe a húsvét. Az őseink ezt felvezették felénk, hogyan kell a magyarnak magyar sonkát enni és azt is megtanultuk, hogyan kell készíteni. Mennyi időt kell érlelni sóban, azután füstölni, és utána szintén szárítani, és érlelni a sonkát.
A húsáruk mellett, a zöldségek szintén fontos elemei az ünnepi fogásnak. A piacon több kereskedő kínálja friss termékét, amiből a vevők, köztük Tóth Szilvia is szívesen válogat.
Határozottan azért jöttem, mert itt tudom, hogy friss, finom, szép árut kapok. Vannak bejáratott helyeim, ahova megyek és mindenhol megveszem a helyit.
Ilyenkor a csokoládék és a különböző édességek is szép számban fogynak. Csakúgy, mint a virágok. A tapasztalatokról Köröcz Károly egyéni vállalkozót kérdeztük.
A 44 éves tapasztalatból kiindulva a virágok 60-70 százalékát a temetőbe viszik, a maradék 20 százalékot az asztali díszítésekre szánják, a 10 százalékát pedig egy névnapi köszöntés, vagy valamilyen hasonló alkalmakra vásárolják az emberek.
Azok, akik dekorációt vagy kézműves ajándékot szeretnének venni, ilyen mézeskalácsokból válogathatnak. Pénteken és szombaton még elérhetők ezek a termékek is, mert ünnep előtt a piac és a vásárcsarnok nyitva lesz – mondta Horváth István, a Zalaegerszegi Vásárcsarnok igazgatója, majd hozzátette:
Nagypénteken nyitva lesz a Vásárcsarnok, rendes nyitvatartással, tehát 6-tól 13 óráig. Érdemes az egyes üzleteknél külön érdeklődni, hogy ők hogyan lesznek nyitva, maga a csarnok és a piac üzemel majd. Szombaton is a szokott nyitvatartással várjuk a vásárlókat.
A létesítmény hagyományteremtő szándékkal április 19-én, nagyszombaton sonkaszentelésre várja az érdeklődőket. A megszentelt húsvéti finomságokból kóstolót tartanak.
Szöveg: Vizsy Dóra
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg