2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Sikeresen szerepeltek az OTDK-n a zalaegerszegi egyetemisták

Sikeresen szerepeltek az OTDK-n a zalaegerszegi egyetemisták

2023. május 19., 12:25
Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) résztvevőit köszöntötték a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Gazdálkodási Karán rendezett eseményen, ahol kiemelkedő munkájukért 11-en vehettek át elismerő oklevelet, illetve jutalmat.

A közgazdaságtani szekció megmérettetése április 20 és 22-e között zajlott a komáromi Selye János Egyetemen. Lazariuc Iván és Jóna Rozina második helyezést ért el. Mindketten hiánypótló gazdasági témát dolgoztak fel.

Szeptemberben választottuk ki témavezetőmmel és azon ötleteltünk, hogy milyen aktuális témát választhatnánk, amiről esetleg abban az időszakban sokan beszéltek. Így jött fel a 4 napos munkahétnek az ötlete is. Nekem ez tetszett legjobban a felmerült témák közül és akkoriban hallottam először a magyar vonatkozásáról is.

- mondta Jóna Rozina. 

Társasági adóval összehasonlítottam a magyart és az orosz társasági adót, illetve egy kvantitatív hatásvizsgálatot végeztem a nyereség adóminimumra. Kiszámoltam, hogy mennyire lenne kedvező vagy kedvezőtlen a nyereségadó minimum, ha bevezetnék Magyarországon vagy Oroszországban. 

- tette hozzá Lazariuc Iván.

A tehetséggondozás és a kompetenciafejlesztés kiemelt szerepet kap a felsőoktatásban. Palányi Ildikó megbízott főigazgató emlékeztetett: nagy múltja van a tudományos diákköri munkának a zalaegerszegi egyetemen.

Nagyon szép eredményeket értünk el az elmúlt évtizedekben. Ahhoz képest, hogy itt egy kicsi kar működik a közgazdászképzésnek a területén, gyönyörű eredmények születtek. Rengeteg hallgatót indítottunk el a tudományos kutatásnak a területén.

A diákok számára még nem ért véget a tavaszi szemeszter. A jövő héten kezdődő vizsgaidőszak ugyanis június végéig tart.

Fotók: Jóna István

aqCxIKWbwAg
# Kapcsolódó galériák