2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Rekordszámú felvételiző a Pannon Egyetemen

Rekordszámú felvételiző a Pannon Egyetemen

2023. március 30., 12:53
126 ezren jelentkeztek idén a magyar felsőoktatási intézményekbe. Ez 30 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest. A számokról a Pannon Egyetem vezetői sajtótájékoztatón számoltak be.

Az országos tendencia az egyetem valamennyi telephelyén megfigyelhető. Az intézményt 2023-ban, több, mint 2500 fő első helyen jelölte meg. A Zalaegerszegei Egyetemi Központba 249-en adták be a felvételi kérelmüket. A változás okairól dr. Gelencsér András tájékoztatta az újságírókat. A Pannon Egyetem rektora szerint, azzal, hogy a kormány módosította a felvételi követelményeket, többen kaptak esélyt a továbbtanulásra.

A mérnöki szakok idén kifejezetten jól teljesítettek. Zalaegerszegre – a tavalyi évhez képest – 77,8 százalékkal többen jelentkeztek. A jelenlegi adatok alapján 64 új mérnökhallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. A növekedés a gazdaságtudományi képzést is érinti, amit idén 139-en választottak első helyen. A kedvező adatokról dr. Németh István stratégia rektorhelyettes, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának főigazgatója beszélt.

A vezetők a zalaegerszegi központ fegyelmezett és nyereséges gazdálkodásáról is beszámoltak. A kampusz 392 millió forint pozitívummal zárta az évet. Sikeres volt továbbá a pályázati tevékenység, amiknek összege meghaladja a 690 milliót.

saOtyFt4QBk
# Kapcsolódó galériák