2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Nyitnak a zalaegerszegi vízi létesítmények - Június 17-től birtokba vehető az AquaCity, a városi strandfürdő és a gébárti tóstrand is

Nyitnak a zalaegerszegi vízi létesítmények - Június 17-től birtokba vehető az AquaCity, a városi strandfürdő és a gébárti tóstrand is

2023. június 09., 12:24
Egy hét múlva, június 17-én, szombaton nyit a zalaegerszegi AquaCity vízicsúszda- és élménypark. Ugyanekkor a városi strandfürdő és a Gébárti tóstrand is várja a vendégeket. A gazdasági nehézségek ellenére változatlan programkínálattal készülnek idén. - erről tájékoztatták pénteken a sajtó képviselőit.

Az élménypark 7,5 hektáros területen helyezkedik el. Hullám- és gyermekmedencék, melegvizes jakuzzik és csúszdák  várják a látogatókat. Emellett színes programokat szerveznek a strandolóknak. A sportrendezvények között egy strandröplabda bajnokság is szerepel.

Minden hónapban egy alkalommal itt lesznek a röplabdások, tehát júliusba meg augusztusba is. Tematikus – retrónapot tartunk július 15-én, 29-én családi nap lesz, aztán lesz a jótékonysági nap, amiről majd külön tartunk sajtótájékoztatót. Emellett a környékünkön is lesznek rendezvények, próbálunk hozzájuk is igazodni.

- mondta el portálunknak Bánhegyi Péter a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője.

 A zalaegerszegiek változatlanul érvényesíthetik Egerszeg Kártya kedvezményüket. Idén az aquapark rendbetételére több, mint 30 millió forintot fordítottak.

Sokáig kérdéses volt a háború, a gazdasági nehézségek és az európai energiaválság miatt, hogy ki tudjuk e nyitni ezeket a vízi létesítményeket. Azonban szerencsére úgy alakult a város költségvetése, úgy folytak be nagyobb helyi iparűzési adótételek, és csökkentek az energiaárak, hogy végülis meg tudjuk nyitni ezeket a létesítményeket. Mind a három egyébként június 17-én szombaton fog kinyitni. Mind az AquaCity, mind a városi strand, mind pedig a most már az önkormányzat kezelésébe átkerült Tóstrand is.

- fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

 A fürdőkomplexum és a bibliotéka 2016 óta működik együtt. Most bővítik szolgáltatásaikat.

Még szélesebb könyvválasztási lehetőséggel készülünk, emellett pedig különösen a tematikus napokra fogunk nagyobb attrakcióval készülni, hiszen azt gondolom, hogy egy retrónap jó alkalmat ad arra, hogy a régi társasjátékokat visszacsempésszük és megmutassuk a gyerekeknek, hogy mivel játszottak anno a szüleink. Azt gondolom, hogy a gyerekeknek is jó lehetőség lesz, hogy itt a fák árnyékában együtt tudjanak társasozni a családdal, illetve kézműves foglalkozásokkal is készülünk. Ebben különösen nagy jelentőséget kap majd a környezettudatosság.

- hívta el a figyelmet Tóth Renáta a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

A strandkönyvtár szombatonként 11-18 óráig várja az olvasókat. Az „aquában” a vízitáborokat is megtartják. Június 26-tól augusztus 18-ig, hétfőtől péntekig több turnusra lehet jelentkezni az általános iskolák alsó tagozatos diákjainak.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

6_nX5R5eFwU
# Kapcsolódó galériák