2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
Mikulás járt a Zalaegerszegi Gyermekotthonban

Mikulás járt a Zalaegerszegi Gyermekotthonban

2023. december 06., 16:55
A Zalaegerszegi Gyermekotthonba is ellátogatott a Mikulás. A kis lakók karácsonyi árnyjátékkal kedveskedtek a Télapónak, majd a műsor után mindenki névre szóló ajándékot kapott. Az ünnepség a Viva Plazma jóvoltából valósult meg, immár 2. alkalommal.

A gyermekotthonnak jelenleg 45 lakója van, az újszülöttektől a 18 évesekig. A Plazma Center előzetesen egyeztetett az intézménnyel az igényekről, hogy mindenkinek megfelelő ajándékkal készüljenek. A csecsemők bébiételt és gyümölcspürét kaptak, a kisgyermekek édességeket, a 14-18 éves korosztály pedig tanuláshoz szükséges kellékeket vehetett át.

Kiemelten fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, ugyanis a Plazma Center itt Zalaegerszegen gyűjtőközpontként is működik. Ez annyit jelent, hogy a plazmaadás önkéntes adakozás alapján történik, és a plazmából életmentő gyógyszerek, gyógyszeralapanyagok készülnek. Szerettük volna valamilyen módon visszaadni azt a sok segítséget, amit mi is kapunk, ezért most a gyermekotthon lakóinak kedveskedtünk

- nyilatkozta portálunknak Horváth-Szántó Szilvia, a Viva Plazma maketing koordinátora.

A gyerekek már hetek óta szorgalmasan készültek a Mikulás érkezésére. Az ünnepi énekeket és verseket Tóthné Mátyás Krisztina szakmai vezető és a nevelők tanították be.

A kisgyermekek nagy örömmel készültek erre a napra, hiszen a karácsonyi várakozás az ő kis lelkükben is ott van. A nevelőik segítségével már nagyon készültek arra, hogy a karácsonyi ünnepségünket minél szebbé tegyék. A mai napon a Mikulásvárást egy karácsonyi-adventi árnyjátékkal kezdték

- mondta Horváth Gyöngyi, a Gyermekotthon intézményvezetője.

Az ünnepségen jelenlévők többsége most találkozott életében először a Télapóval. Az ajándékozást követően süteményekkel és üdítővel kedveskedtek nekik.

Szöveg: Soós Aliz
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

NcJq34fM5Jg
# Kapcsolódó galériák