2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Megújult az Egerszeg Rádió

Megújult az Egerszeg Rádió

2024. június 27., 08:25
Megújult az Egerszeg Rádió. A stúdiófejlesztés után a szignálparkot cserélték ki a vármegyeszékhely rádiójában. Így az érdeklődők mostantól az aktualitásokat új köntösbe csomagolva hallhatják a 95.1-es frekvencián. Emellett a médium weboldalát is korszerűsítették. Ezáltal az aktuális hírek, a slágerlisták és az online élő műsor egyaránt könnyebben elérhető.

Új szignálok, ismerős hangok és a legnagyobb slágerek. A rádió már évek óta a leghallgatottabb Zalaegerszegen. A hallgatói igények folyamatosan változnak, és ahogy lassan tízéves lesz az Egerszeg Rádió, időszerű volt már finomítani a 2015-ben megálmodott arculaton.

Ugyanazzal a szignálparkkal és dizájnnal működtünk az elmúlt kilenc évben, és ennek apropóján, hogy tavaly Médiacentrummá alakultunk, éppen itt volt az ideje annak, hogy megújítsuk az Egerszeg Rádió arculatát is. Először is változtattunk a szignálparkon, új hírszignáljaink vannak, új órabeköszönő szignáljaink lettek, és ezzel megváltozott egy kicsit a rádió arculata is

- mondta portálunknak Németh Miklós programigazgató.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavaly úgy döntött, hogy a vármegyeszékhely leggyorsabb hírforrása további 10+7 éven keresztül használhatja a 95.1-es hullámhosszt. A zalaegerszegi Médiacentrum célja a széleskörű tájékoztatás, ezért a vezetés arról határozott: a rádió online felületét is rendbe rakják. 

Azzal indítottunk, hogy egy kicsit felújítottuk a stúdiót, majd ezt követhette az arculat ráncfelvarrása, illetve már nagyon szükség volt a rádiónak egy olyan weboldalra, amely kicsit hajaz a Médiacentrum másik ágának, az egerszegihirek.hu-nak az arculatára, úgyhogy azt mondhatjuk, már majdnem teljesen készen vagyunk. A következő esztendőben lesz negyvenéves a Zalaegerszegi Televízió, akkor majd arra fogunk egy kicsit nagyobb figyelmet fordítani. Megújul a díszlet a stúdióban, illetve ott is kap egy új weboldalt a Zalaegerszegi Televízió

- fogalmazott Frauenhoffer Márta ügyvezető.

Az Egerszeg Rádió reggel hattól este hatig élőben sugározza műsorait. Így a hallgatók a forgalmi akadályokról, balesetekről, programokról és közéleti aktualitásokról első kézből, helyi újságíróktól tájékozódhatnak.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotó: Médiacentrum Zalaegerszeg

UwL2npHzOnk