2023.05.28., vasárnap - Emil, Csanád napja
facebook
Keresés
Megrendezték a döntőt Zalaegerszegen – Rekordszámú jelentkező a mesevetélkedőre

Megrendezték a döntőt Zalaegerszegen – Rekordszámú jelentkező a mesevetélkedőre

2023. május 20., 19:00
Megrendezték a Mesébe költözünk című vetélkedő döntőjét a Deák Ferenc könyvtárban. A zárórendezvényre a vármegye településeiről 13 csapat érkezett. A feladványokat gyermekek és felnőttek közösen oldották meg.

Az intézmény az első olvasásnépszerűsítő versenyt nyolc évvel ezelőtt rendezte meg. A játékos próbatételre elsősorban a kistelepülésen élők jelentkezését várták. Felhívásukra családok, baráti társaságok és osztályközösségek jelentkeztek, a szabályok szerint ugyanis kizárólag vegyes – gyermek és felnőtt tagból álló - csapatok vetélkedhettek.

Az elmúlt hét évben egy-egy szerző életútja, valamint művei köré szervezték a programot. Idén a magyar mese volt a központi téma

– ismertette az előzményeket Dóráné Mészáros Anikó igazgatóhelyettes.

A választás telitalálat volt, ugyanis rekordszámú, 20 csapat jelezte részvételi szándékát. Az online forduló után a legjobb 13 jutott tovább a szombati rendezvényre.

Lázár Péter drámatanár, és egyben játékvezető első kérdésére a többség jó választ adott. A játékosoknak a hamuba sült pogácsa jelentését kellett megfejteni. A mesés-délelőttön vidám fordulók váltották egymást.

A csapatok egy-egy alkotással is készültek könyvtári élményre: a kedvenc meséjük alapján készült rajzokból, illusztrációkból és festményekből a könyvtárban nyílt kiállítás.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

LKaJdmTJM_w
# Kapcsolódó galériák