2024.06.14., péntek - Vazul napja
facebook
Keresés
Mégis lesz idén Egerszeg Fesztivál - a közgyűlés döntéseiről tájékoztattak

Mégis lesz idén Egerszeg Fesztivál - a közgyűlés döntéseiről tájékoztattak

2023. május 18., 17:39
Ma tartotta rendes ülését Zalaegerszeg képviselőtestülete, ahol 34 napirendi pontot tárgyaltak. A döntésekről Balaicz Zoltán polgármester a ZEGinfón - ezúttal a Korona Szalonban - tájékoztatta az újságírókat.

A közgyűlés elfogadta a város 2022 -es zárszámadását. Balaicz Zoltán kiemelte: a koronavírus és a háború okozta nehézségek dacára a vártnál sikeresebben zárták az évet. Balaicz Zoltán polgármester kifejtette: noha nagyjából 4,8 milliárd forint helyi iparűzési adóbevétellel számoltak, 5.4 milliárd folyt be.

"Azt gondolom, hogy a helyi iparűzési adó talán a legjobb mérőszáma talán annak, hogy egy város gazdaságában mi a helyzet" - szögezte le a városvezető.


Az energiaárak hirtelen emelkedése miatt kérdésessé vált néhány közkedvelt városi rendezvény megszervezése. Ennek ellenére az elmúlt időszak kiemelkedő gazdasági teljesítményének köszönhetően több színvonalas program közül választhatnak majd az egerszegiek, illetve az ide látogató vendégek.

„Júniusban lesz Zalaegerszegen a bábszínházi világtalálkozó. Ez elsősorban gyermekeknek és családoknak kínál programokat. Ezt kiegészítjük, plusz támogatást biztosítunk és így egy Egerszeg Fesztivál Takarékon elnevezésű rendezvénnyel ki tudjuk egészíteni. Tehát lesz Egerszeg Fesztivál, kicsit szerényebb, kicsit takarékosabb, de azt gondolom, hogy egy fontos közösségi program lesz" - tette hozzá Balaicz Zoltán.

Ugyan ez igaz az augusztus 12-re tervezett Aquacityben megrendezett Jótékonysági Napra,  a Göcseji Prószafesztiválra, illetve a Vadpörkölt és Borfesztiválra és  Egerszegi Adventre is.  

A testület meghallgatta a 100 százalékig önkormányzati tulajdonban levő cégek beszámolói mellett a katasztrófavédelem, illetve a rendőrség összegzését is. Balaicz Zoltán az utóbbival kapcsolatban rámutatott: noha Zalaegerszegen a közbiztonsági mutatók jelentősen javultak, a közlekedésbiztonság tekintetében romlott a statisztika. 

VASAKI52FXk
# Kapcsolódó cikkek