2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Megérkezett Zalaegerszegre a város karácsonyfája

Megérkezett Zalaegerszegre a város karácsonyfája

2023. november 27., 14:55
Megérkezett Zalaegerszegre a város karácsonyfája. A 12 méteres ezüstfenyőt - a hagyományok szerint-, a polgármesteri hivatal előtti téren állították fel. A közel harmincesztendős örökzöldet idén is magánszemély ajánlotta fel.

A magasba nyúló, másféltonnás fa kivágása, szállítása és felállítása speciális technikát és szaktudást igényelt. A jól szervezett csapatmunkát Székely Róbert, erdőgazdálkodási szakreferens irányította.

A fenyőfa Teskándról érkezett, az utat szinte lépésben tettük meg. A városháza előtti téren az erre a célra speciálisan kialakított, 40 centiméter átmérőjű, közel nyolcvan centiméter mély acélcsőben helyeztük el. A daru segítségével tudtuk beemelni, majd kiékeltük, hogy a fa egyenesen álljon.

- ismertette a részleteket Székely Róbert.

A karácsonyfát a következő napokban díszítik fel, és ekkor a fényfűzérek is a helyükre kerülnek. Az utca másik oldalán már az adventi vásárra készülnek. Itt tizenhét pavilont építettek fel, az Európa téren pedig egy körhinta is megjelent. A kereskedők standjain főként ajándék- és dísztárgyak közül választhatnak a látogatók. A vendéglősök gazdag kínálattal, például házi süteményekkel, rétesekkel, és gofrival várják az erre járókat. A hét második felében színvonalas produkciókat láthat a közönség.

A kulturális programokat idén is péntekre és szombatra időzítettük. A zalaegerszegi hagyomány szerint a négy adventi gyertyát szombaton gyújtjuk meg, figyelembe véve, hogy a vasárnap inkább a családi együttlétekről szól.

- erről már Kelemen Attila, a Zalaegerszegi Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője beszélt portálunknak.

Az Egerszegi Adventet hivatalosan Balaicz Zoltán polgármester nyitja meg. A vásár december 24-ig, naponta délelőtt kilenctől este nyolcig lesz nyitva.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

bpZR5XWpzYA
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek