2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
„Közlekedik a család” – Megrendezték a közlekedésbiztonsági verseny elődöntőjét

„Közlekedik a család” – Megrendezték a közlekedésbiztonsági verseny elődöntőjét

2024. június 08., 16:18
Megrendezte a „Közlekedik a család” című országos vetélkedősorozat vármegyei döntőjét a rendőrség balesetmegelőzési szervezete. A kezdeményezéssel arra hívták fel a figyelmet, hogy a közutakon mindenki – gyalogosok, biciklisek és autósok – körültekintően közlekedjenek.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága tizenharmadik alkalommal hirdette meg a versenyt azzal a céllal, hogy mindenki hazaérjen.

Évek óta hasonló tematika szerint folytatjuk ezeket a versenyeket. Azok a családok nevezhetnek, akiknek van magyarországi lakóhelyük, illetve legalább az egyik szülő „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik. A felnőttek az autós vezetéstechnikai pályán, míg a gyermekek a kerékpáros ügyességi pálya tehetik próbára tudásukat

- ismertette Anti András r. alezredes, Zala- Vármegyei Rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

A jelentkezők a Bozsoki úti telepen kerékpáros és autós ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat. A gyakorlatok - a parkolás és tolatás a rutinosabb vezetőket is próbára tette.   

Fontosnak tartom, hogy már kisgyermekkorban megtanuljuk a közlekedés szabályait, mert sajnos eléggé nagy a forgalom, és akár biciklin, vagy majd később motoron, vagy autóval közlekedik a gyermekem, szeretném biztonságban tudni

- mondta Bicsák Lilla, aki 11 esztendős fiával érkezett Zalalövőről.

Az alsóerdei élményparkban - a KRESZ-pályán - azok szerezhettek pontokat, akik a gyakorlatban is alkalmazni tudták a közlekedési szabályokat. A következő állomáson a családok elsősegélynyújtásból vizsgáztak; az egyik fiatal fogócskázás közben koponyaalapi sérülést szenvedett, társának pedig a karja törött el. A szimulációs gyakorlat egyik sebesültje Balogh András volt, aki két éve önkéntesként segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját.

A legjobb teljesítményt nyújtó családok augusztusban, az országos döntőn – amit Baranya vármegyében rendeznek – indulhatnak a fődíjért, ami egy személygépkocsi lesz.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

-WK2IO2IDfc
# Kapcsolódó galériák