2024.07.21., vasárnap - Dániel, Daniella napja
facebook
Keresés

Jubileumi ünnepség

2023. április 25., 15:36
50 éves a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete. Ebből az alkalomból jubileumi ünnepséget szerveztek, melyen részt vett Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is. A rendezvény résztvevőit Berta László a helyi szervezet elnöke és alelnöke, Csanádi Ágnes köszöntötte.

A Magyar Közgazdasági Társaság a magyar közgazdák legrégebbi, legjelentősebb szervezete, mely a közgazdasági ismeretek terjesztését, a szakmai közélet fejlesztését, a közgazdászok általános érdekeinek képviseletét vállalta feladatául.

A zalai szervezet elnöke a fél évszázados múlt jelentőségére és az ünnep fontosságára hívta fel a figyelmet. Ez a társaság szorosan csatlakozik a zalaegerszegi pénzügyi, számviteli felsőoktatáshoz. Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: szakmai tevékenységükkel  a városi programokat is rendszeresen segítik.

Zala megye az utóbbi időszakban a befektetéseket illetően is jól teljesít – mutatott rá előadásában Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Mint mondta, sokszínű, változatos, értékes vármegyéről van szó. Olyan térség ez, mely tájegységeit tekintve is alkalmas arra, hogy a turizmus terén jobb eredményeket érjen el. Mint látható most már az ipari termelés is kiegészíti a korábban inkább mezőgazdasági profilú vármegye gazdaságát. A miniszter hozzáfűzte: a cél az, hogy a Budapesttől távolabb eső területek gazdasága is erősödjön, hiszen ezek a területek, ha nem is ellensúlyt, de kiegészítő erőt képviselhetnek az országban és a nemzetgazdaságban.

DMiqL22NpH0
# Kapcsolódó galériák