2024.05.21., kedd - Konstantin napja
facebook
Keresés
Jótékonysági futás az autistákért

Jótékonysági futás az autistákért

2024. április 14., 13:20
Jótékonysági futást rendeztek az autistákért Zalaegerszegen. Az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány 19. alkalommal hívta életre a „Fuss, biciklizz velünk Boncodföldére Kékben” című felhívást, melyen több mint száz jelentkező állt rajthoz a megyeszékhely határában. 

A résztvevők az egykori baromfifeldolgozó mellől indultak. Itt a regisztrációval egyidőben többen pólót is vásároltak, ezzel is segítve a szervezetet. A futók és kerékpározók hét kilométeres távot tettek meg. A cél a boncodföldi faluház udvara volt, ahol változatos programokkal készültek a szervezők. 

A cél az mindig az, hogy felhívjuk a figyelmet az autizmussal élő emberekre, az ő problémáikra. Egy kicsit együtt legyenek neurotipikus és autista emberek és együtt töltsenek időt

- fogalmazott Jakab Mariann, az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

A célvonal után vízzel, zenével és finomságokkal várták a befutókat. Itt, a jótékonysági főzőversenyen különböző intézmények, vállalkozások és szervezetek segítették a kezdeményezést. A befolyt becsületkasszás adományt és a nevezési díjakat az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány javára ajánlották fel.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

D4pjPA2pems
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek