2024.06.14., péntek - Vazul napja
facebook
Keresés
Jótékonysági bált tartott a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

Jótékonysági bált tartott a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

2024. február 18., 11:33
Megtartotta hagyományos jótékonysági bálját a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány. Az esten adták át a Gyógyító mosoly, a Tündérkéz és a Lelkes Segítő díjakat, majd egy új nagykövetet fogadott soraiba a szervezet.

A program Gárdos László osztályvezető főorvos, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány létrehozójának évértékelőjével indult. Beszámolt tavalyi eredményeikről, köztük új lélegeztetőgépek beszerzéséről, sikeres 1 százalékos kampányukról, és a nagy álomról, ami idén végre valósággá válik. Elkészült Magyarországon egyedülálló kültéri rehabilitációs parkjuk, ahol hatékonyan tudják fejleszteni a beteg gyerekek egyensúlyát, koordinációját és járásképességet.

Számos vállalkozó, segítő dolgozott egy különleges parkon. Ahogy itt az alapítványi bálon is elhangzott, a beltérből a kültérbe visszük azt a rehabilitációs tevékenységet, amit korábban a kórház különféle műhelyeiben tettek. És azt gondolom, hogy szabadtéren egy különleges játszóteret fogunk az idén felavatni, várhatóan a tavasz folyamán

- árulta el Nagy András, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány elnöke.

A működés és az eszközfejlesztések támogatása mellett nagy hangsúlyt fektet az alapítvány a gyermekosztály dolgozóinak elismerésére. Ennek jegyében adták át idén is a Gyógyító mosoly orvos, a Tündérkéz nővér ösztöndíjakat, és egy lelkes segítőt is támogattak.

Az alapítvány úgy gondolta, hogy azt, hogy itt maradnak Zalában, itt gyógyítanak, sokszor egyedül nevelve gyereket, betegen, és fiatal orvosok pedig nem csábulnak el külföldre, ezt valahogy honorálni kell

- fogalmazott dr. Gárdos László alapító.

A kuratóriumi tagok munkáját négy nagykövet segíti. A csapat most Németh Kristóf színésszel bővült, aki megtiszteltetésként fogadta a felkérést.

Esztendők óta támogatom az alapítványt, és dr. Gárdos László, valamint az ő csodálatos munkatársainak a munkáját. Én magam is koraszülött voltam annak idején, picit én is a startvonalon túlról indultam bele ebbe az életbe. Viszont három csodálatos, boldog és egészséges fiú édesapjaként különösen is átérzem, hogy milyen fontos az a munka, ami a gyermekmentéssel, a koraszülöttekkel kapcsolatos.

Németh Kristóf hozzátette, azon dolgozik a jövőben, hogy a rá vetülő reflektorfényt átirányítsa a gyermekek életéért és gyógyulásáért küzdőkre.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

PtcKhUykC7c
# Kapcsolódó galériák