2024.07.13., szombat - Jenő napja
facebook
Keresés
Ismét ülésezik Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közgyűlése

Ismét ülésezik Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közgyűlése

2023. március 22., 15:07
Holnap, azaz március 23-án tartja soron következő ülését Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése. Kilenc órától a Széchenyi téri városi díszteremben tanácskozik a grémium.

A közgyűlés előtt összeült a Fidesz-frakció – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester a közösségi oldalán.  A megbeszélésen áttekintették a 25 napirendi pontot, az egyes közgyűlési előterjesztéseket, különös tekintettel a szociális támogatási rendszer bővítésére. Ezáltal többen tudják majd igénybe venni az önkormányzati gyógyszertámogatást, a gyógyászati segédeszköz-támogatást, és a lakásfenntartási segélyt, valamint a gyermekétkeztetési támogatást.

A polgármester arról is beszámolt, hogy átbeszélték a Bursa Hungarica felsőoktatási szociális ösztöndíj módosítását, amire ezentúl még többen tudnak majd pályázni. Továbbá értekeztek az elektromos rollerkölcsönzés bevezetéséről, a szennyvízvezeték- és ivóvízvezeték-rendszerek másfél milliárd forint értékű felújítási programjáról, illetve a Beszerzési Testület beszámolójáról. Ezzel kapcsolatban kiemelte: 2022-ben 53 közbeszerzési szerződést kötött az önkormányzat, amiből 42 helyi, zalai, zalaegerszegi céget érintett, ez 80 százalékos arány a helyiek javára.

forrás: facebook.com/balaicz.zoltan

# Kapcsolódó galériák