2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
Informatikai pályaválasztási napot tartottak a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Informatikai pályaválasztási napot tartottak a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

2023. április 20., 12:06
Informatikai pályaválasztási napra várták a hetedikeseket a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában, ahol a továbbtanulási lehetőségek mellett a legújabb számítógépes programokat is megismerhették.

A diákokat az egyik laboratóriumban a Pepper nevű robot, tánccal köszöntötte.

A megye általános iskoláiból több mint százan érkeztek. A szakmabemutatókon a gyermekek minden helyszínen maradandó élményt szerezhettek. 

 A kezdeményezéssel a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a pályaválasztás előtt álló fiataloknak kívánt segítséget nyújtani. Kellő információk birtokában ugyanis könnyebben tudnak megfontolt döntést hozni.   Erről Bangó-Rodek Viktória szakképzési csoportvezető beszélt portálunknak. - Az informatikai ágazathoz nagyon sokféle szakma tartozik, és a nevek nem feltétlen árulják el, hogy mégis az a szakember majd mivel fog foglalkozni. Ezért szerettük volna bemutatni, különféle foglalkozások keretében a mai nap során a diákoknak, hogy mégis egy-egy szakmai kifejezés mit tartalmaz, és így egy kicsit közelebb hozzuk hozzájuk ezt az ágazatot.

Az állomásokon a szakképző intézmények - a Csány, a Ganz és a Széchenyi - pedagógusai fogadták a gyermekeket. Az egyetemi központ a felsőoktatási lehetőségekről adott tájékoztatást. A cégek, - köztük a Zalavíz-, pedig a legkorszerűbb fejlesztéseket mutatták be.

D93sZ-HzqFQ
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek