2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Idén is remekeltek a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen

Idén is remekeltek a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen

2024. április 24., 13:33
A rangos megmérettetésen 8 tantárgyból összesen 14 diák jutott be a döntőbe. Hárman közülük a legjobb 10-be is bekerültek, ezáltal a felsőoktatási felvételin plusz pontokra számíthatnak.

Az OKTV az ország legjelentősebb tanulmányi versenye, amin tantárgyanként gyakran többezer jelentkező méri össze tudását. A tanulóknak három fordulóban kell bizonyítaniuk, így a döntőig eljutni már önmagában is nagy eredmény. A Zrínyi gimnázium diákjai évről évre kiemelkedően teljesítenek, s ez idén sem volt másként. A sikereket alapos felkészülés előzte meg.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az alapórákon túl szakkörökön, illetve fakultációkon is részt vettek, valamint délután, otthon, önszorgalomból is rengeteg munkát, energiát, időt fektettek bele, hogy ilyen gyönyörű szép versenysikereket érjenek el

- nyilatkozta portálunknak Stárics Roland igazgatóhelyettes.

A három legjobban teljesítő tanulónak az igazgatóhelyettes külön gratulált. Rózsa Rebeka, - aki nemzetközi tanulmányok szakon szeretne továbbtanulni - angol nyelvből 3. helyezést ért el:

Én nem tanulok az iskolában angolul, sőt valójában négy éve nem volt angolórám, de ezt megelőzően magántanárnál tanultam - Zsiborás Eszternél -, aki jelenleg a Zrínyi Miklós Gimnázium óraadó tanára. Természetesen annak ellenére, hogy nem tanulok aktívan angolul, minden nap használom a nyelvet, mert nagy szerelmem.

Kiss Botond Attila három tantárgyból is kiemelkedően teljesített: nyelvtanból és németből 4., franciából pedig 8. lett:

Mindig is szenvedélyem volt az idegennyelv-tanulás és a nyelvtan is, és azért indultam a versenyen, hogy elmélyítsem a tudásomat ezeken a területeken.

Sági Kornél Ábel a matematika OKTV-s 10. helyezésével közelebb került ahhoz, hogy felvegyék a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karára:

A tanáraim ösztönöztek arra, hogy induljak el, és ők készítettek fel: Péteri Szabolcs, Kovács Tibor és Horváth Attila tanár úr munkája által tudtam ilyen jó eredményt elérni, és ez tényleg nagy szó, mert több, mint 3000 diák indult el ezen a versenyen.

A legjobb 10 közé jutott diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy megpályázzanak egy ösztöndíjat, miáltal az első egyetemi évük alatt 10 hónapon át havi 100 000 forintot kaphatnak. Ezzel próbálják ösztönözni a tehetséges fiatalokat, hogy hazai felsőoktatási intézményben folytassák tanulmányaikat.

Szöveg: Soós Aliz
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

YKgSqzAEHPo
# Kapcsolódó galériák