2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés

Honvédelmi referensek képzése

2023. április 25., 10:56
Honvédelmi referenseknek tartottak képzést ma Zalaegerszegen. A hallgatók egyebek mellett a honvédelmi igazgatás felépítésével és feladatrendszerével, illetve a hadkiegészítés kérdéskörével ismerkedhettek meg.

Az eseményen Sifter Rózsa köszöntötte a megjelenteket. A Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke elmondta: a magyar haderő reformja zajlik hazánkban. Ennek részeként jogszabályi változások írják elő a polgármesterek munkáját segítő honvédelmi referensek oktatásának kötelezettségét. Erre a 200 fő feletti lakosságszámú településeken van szükség.

Zalában 181 település köteles honvédelmi referenst alkalmazni. Kiképzésük a tavalyi, internetes felkészítő után most a személyes jelenlétet igénylő komplex programmal folytatódik.

Az interaktív tanácskozáson főként a gyakorlati tudnivalókat összegezték. Szem előtt tartva azt, hogy a referenseknek akár emberéletet vagy anyagi javakat fenyegető helyzetekben is hatékonyan kell segíteniük a helyi védelmi bizottság első emberének munkáját.

A résztvevők a tudnivalókat egy kiadvány formájában is kézbe vehették. A brossúrában a törvényi háttér, valamint az alapfogalmak tisztázása mellett a helyi védelmi bizottságok felépítését és feladatait ugyancsak részletezték.

sj15f78gjPk
# Kapcsolódó galériák