2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Hawaii Napokat rendeznek a Kereszturyban

Hawaii Napokat rendeznek a Kereszturyban

2023. június 22., 08:20
Polinézia szigetvilágát, kulturális örökségét és gasztronómiai hagyományait mutatják be július második hetében a Keresztury művelődési központban. A Hawaii Napokon az épületet egzotikus virágok díszítik, a termekben pedig a távoli földrész dalai csendülnek majd fel – mondták el az újságíróknak.

A sajtótájékoztatóhoz László R. Judit, a Hawaii Magyar Baráti Társaság alapítója - aki egyben a programsorozat kezdeményezője – interneten keresztül csatlakozott. A 12 ezer kilométernyi távolságot a technika segítségével sikerült leküzdeni. A közösség kolozsvári származású vezetője húsz éve él a távoli szigeten. A több száz tagot számláló klubot a hetvenes években alapították. Kiemelt céljuk a kultúra ápolása, ugyanakkor azt szeretnék, ha a magyarok megismernék az egzotikus tájat, ahova a hazai turisták mindössze 10 százaléka tud eljutni.

A programsorozatot a zalaegerszegi intézménnyel közösen szervezték.

A részletekről Flaisz Gergő, a zalaegerszegi művelődési központ igazgatója elmondta: változatos és látványos programot állítottak össze. Művészeti és kézműves termékekből nyílnak kiállítások, polinéz tánccsoportok lépnek színpadra. Ismeretterjesztő fórumokat tartanak, melyek kapcsolódnak az intézmény népszerű Világjáró sorozatához.

A rendhagyó programsorozatra a hawaii kultúrát bemutató workshopokkal is készülünk. A látogatók megkóstolhatják a sziget különleges ételeit, illetve a csokival, a kakaóval és a kávéval is megismerkedhetnek, valamint készíthetnek fonal- és virágfűzéreket 

- sorolta Schneidler-Czvitkovics Dóra igazgatóhelyettes.

A gyermekeknek július 5-től ötnapos tábort szerveznek, ahol egyebek mellett kézműves foglalkozásokon, valamint drámajátékokon vehetnek részt.

A Hawaii Napokról minden információ megtalálható a www.kereszturyvmk.hu weboldalon, ahol lehetőség van arra is, hogy az érdeklődők elővételben online belépőjegyet vásároljanak.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

erN8iz_n3_A
# Kapcsolódó galériák