2024.07.13., szombat - Jenő napja
facebook
Keresés
Három nap, több mint háromszáz vívó Zalaegerszegen

Három nap, több mint háromszáz vívó Zalaegerszegen

2023. március 24., 13:40
Elkezdődött pénteken a Fülöp Mihály Magyar Kupa versenysorozat IV. Notre Dame Kupa tőrverseny Zalaegerszegen.

A ZVE IvánDentál Vívóteremben tartott megnyitón Gecse Péter, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a vívókat és kísérőiket. Kiemelte, hogy a több, mint harminc éve működő vívó egyesület remek szakmai munkát végez és az elmúlt évek infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően immár profi körülmények állnak rendelkezésre a közösségépítő és sportmunkához.

Francoise Debeaupte, az intézményt fenntartó Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend rendfőnöke is szólt a jelenlévőkhöz, aki örömét fejezte ki, hogy ennyi fiatal vívót köszönthetnek az intézményben.

Dr. Tóth Gábor, a Mindszenty-iskola igazgatója köszöntőjében utalt a több, mint harminc éves gyümölcsöző kapcsolatra a Vívó Egylet és az intézmény között.

A megnyitó végén Darabos Géza, a ZVE elnöke üdvözölte az egybegyűlteket. Mint mondta a Zalaegerszegi Vívó Egyelet nyáron nemzetközi edzőtábort szervez, melyre 20 ország fiataljait várják.

A Magyar Vívó Szövetség és a Zalaegerszegi Vívó Egyesület közös rendezésében, március 24-26-a között rendezik a tőrversenyt, melyre több mint háromszáz vívó adta le nevezését. Pénteken a serdülőkorú tőrözők kezdték meg a versenyzést.

Szombaton az újonc, vasárnap pedig a gyermek korosztály vívói állnak majd pástra. 

 

képek: Jóna István

# Kapcsolódó galériák