2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Gyereknapot tartottak

Gyereknapot tartottak

2024. június 18., 18:08
Lakásotthonokban és gyermekotthonokban élőkkel teltek meg a Göcseji Falumúzeum portái. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége tartotta itt gyereknapi programját, melyre közel 130 gondozottat hívtak.

A Pandúr portán lőttek, ujjlenyomatot olvastak és a részeg szemüveggel ismerkedtek a fiatalok. Köztük Baráth Zsófia Katalin, aki a nagyrécsei lakásotthonból érkezett. Nem járt még a Göcseji Falumúzeumban, ezért különösen örült a meghívásnak.

Szeretek mindenfelé járkálni, utazgatni, szóval ez engem örömmel tölt el.

A programokat úgy állították össze, hogy minden korosztály találjon számára kedves elfoglaltságot.

Egészen a hároméves kortól a 15-16 éves korosztályig. Van sportfoglalkozás, logikai feladatok, kutyakuckó, babasarok, mini ugrálóvár, főzőversenyt is rendeztünk a felnőtteknek, illetve a nagyobb gyermekeknek

- tudtuk meg Sipos-Hamp Viktóriától, a Zala Vármegyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezető-helyettesétől.

Az ügyesebbek saját tehetségüket is megcsillogtathatták. Volt, aki mesét mondott.

Tavaly ezt a rendezvényt Nagykanizsán a Csó-tónál rendeztük, immár hagyományt teremtettünk ennek a közös együttlétnek, és tulajdonképpen ezzel szeretnénk a nyarat elindítani a gyermekeink számára. Egy közös együttléttel, közös örömködéssel, közös szórakoztató műsorokkal és jó érzéssel szeretnénk a gyermekeket megajándékozni

- tette hozzá Horváth Gyöngyi, a Zala Vármegyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője.

A feladatok teljesítéséért pecséteket kaptak a résztvevők, melyeket ajándékra válthattak. Végül közösen elfogyasztották a felnőttek által elkészített ebédet.

Szöveg: Frauenhoffer Márta

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

-cxTpJzzkp4
# Kapcsolódó galériák