2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Főzőversennyel zárták a kollégiumi napokat

Főzőversennyel zárták a kollégiumi napokat

2023. április 26., 17:46
Főzőversenyre és zenés szabadtéri programokra várták a hallgatókat a kollégiumi napok zárórendezvényén, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. A felsőoktatási intézményekben tanuló diákok a labdarúgó-, illetve a csocsó bajnokságra is benevezhettek.

A Zalaegerszegi Egyetemi Napok a múlt héten elkezdődtek, de a csapadékos, hideg idő miatt a programok egy része elmaradt. Ezeket most pótolják. 

A csocsó, a sörpong és a darts bajnokság az elsők között került a listára. A főzőverseny klasszikus elemnek számít. Ezekben az üstökben pincepörkölt, gulyás és csillisbab készül, a felmelegített rostélyon pedig lángost sütnek. Nagy Antal, kollégiumvezető emlékeztetett:  tavaly csak kétnapos volt a rendezvény.

"Aaz idén megkívánta a hallgatói létszám, hogy ezt a rendezvényt háromnaposra szervezzük meg. Próbáltuk minél jobban elosztani a programokat, hogy minél többen részt tudjanak venni."  - tette hozzá.

A kezdeményezés célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz, illetve közösséggé kovácsolják a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények hallgatóit - tette hozzá a kollégiumvezető. A napot este borkóstolóval zárják, ebben a feldíszített teremben pedig GICCS Partyt rendeznek, ahol a legjobb slágerek csendülnek fel. 
 

LcY-LzK_OAM