2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Egy éves az egerszegihirek.hu!

Egy éves az egerszegihirek.hu!

2024. március 14., 19:45
Egy éve indult útjára Zalaegerszeg hírportálja, az egerszegihirek.hu. Az olvasók tavaly március 15-én találkozhattak először, a többségében helyi híreket szállító oldallal, ahol a televízióban megjelenő tartalmak mellett, többek között az aktuális útlezárásokról, balesetekről és a környékbeli programokról is beszámoltunk.

Zajlik a mindennapos munka a Zalaegerszegi Televízió szerkesztőségében. A forgatások leszervezése, majd a tudósítások megírása mellett az Egerszeg Rádióba és a hírportálra is itt készülnek el a cikkek. Mivel az információs versenyben fontos tényező az idő, cél, hogy minél hamarabb tájékoztassunk a városban és annak környékén történő eseményekről. Frauenhoffer Márta ügyvezető a felület létjogosultságát igazolva rámutatott: csaknem 2 millióan látogatták eddig az oldalt. Az önkormányzat örömmel fogadta a kezdeményezést. A médiacentrumnak köszönhetően ugyanis az aktualitások hatékonyan és célratörően jutnak el az olvasókhoz.

Manapság, amikor felgyorsult körülöttünk a világ és azt, hogy a különböző hírek gyorsan eljussanak hozzájuk, akkor egy olyan hiánypótló médiával gazdagodtunk, amely bizonyította egy esztendő alatt, hogy szükség volt rá. Abból a szempontból is egy űrt töltött be, hogy a közéleti és városi szereplők médiaoldala mellett nem nagyon volt olyan helyi hírportál, ami ezeket az igényeket kielégítette volna.

- nyilatkozta Balaicz Zoltán polgármester.

Az egerszegihirek.hu azért is különleges, mert az oldal látogatói kizárólag helyi újságírók munkájával találkozhatnak. Mivel a televízióban megjelenő tudósításokat hozzácsatoljuk a cikkekhez, így videós formában is megismerhetik a legfrissebb híreket.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

gdUVXgUCsRo
# Kapcsolódó galériák