2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Diplomaátadó ünnepséget tartottak a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

2023. július 14., 15:30
Diplomaátadó ünnepséget tartottak a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. Idén 55 hallgató vehette kézhez oklevelét.

Az ünnepélyt az intézmény nagyelőadójában rendezték. A megnyitón az egyetem megbízott főigazgatója a gyorsan változó világ kihívásaira hívta fel a figyelmet. Fontosnak tartja még, hogy az intézményben megszerzett tudás mellett a diákok jó emberek legyenek.  

Mind a három terület ahol mi oktatunk, tehát a közgazdaságtan, az informatika, illetve a mérnök terület, a gazdaság, a társadalom szempontjából nagyon lényeges területek, hiszen a működőképességéhez erre szükség van. Azt gondolom, hogy minőségi tudást adtunk át a hallgatóinknak és reméljük, hogy felvérteztük őket azokkal a képességekkel, amelyek a mai változó világban szükségesek. 

- mondta el dr. Palányi Ildikó, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója és a Gazdálkodási Kar dékánja.  

Köszöntőt mondott Abonyi János a Pannon Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese. Beszédében hangsúlyozta a család támogatásának fontosságát, kiemelten a szülők szerepét, akik segítettek gyermekeiknek felsőoktatási képzettséget szerezni.  

Szerencsére Magyarországon nagyon nagy szükség van a diplomásokra. A diplomás átlagjövedelem majdnem kétszerese azoknak a jövedelmének, akik nem szereztek felsőoktatási képzettséget. Úgyhogy a munkaerőpiacon és különös ebben a régióban nagyon fontosak az itt bevégzett gazdászok, informatikusok, illetve mérnökök. 

- nyilatkozta dr. Abonyi János, a Pannon Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese. 

A búcsúzó hallgatók nevében az egyetem egyik végzőse, László Dorina köszönt el az intézménytől, oktatóktól és a diáktársaktól.

Gazdálkodás-menedzsment alapszakon végeztem és jelenleg egy könyvelőirodában dolgozom Zalaegerszegen. Ezzel is szeretnék tovább foglalkozni, valamint majd mesterképzésen tanulnék tovább a jövőben.”

- mondta el László Dorina.

A végzősök közül 54-en a Gazdálkodási Kar valamely szakán, míg 1 fő a Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet mechatronikai mérnöki alapképzési szakán szerzett diplomát.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

pfn6wBY9rgI
# Kapcsolódó galériák