2024.07.21., vasárnap - Dániel, Daniella napja
facebook
Keresés
Díjazták az Uzsonna Kommandó nyerteseit

Díjazták az Uzsonna Kommandó nyerteseit

2023. június 09., 12:34
Átadták az elismeréseket az idei Uzsonna Kommandó program nyerteseinek. A fenntarthatósági kompetenciafejlesztő esemény célja a közösség építése mellett, a tudatos fogyasztói magatartás népszerűsítése. Az ünnepélyes eredményhirdetés helyszíne a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja volt.

Az ételkészítő verseny a Zsák-Len Manufaktúra és a Zöld Tűzmadár Érték- és Természetvédő Egyesület közös munkájának köszönhetően immár második alkalommal valósult meg. Tornyos Ágnes ügyvezető elmondta: marketing kezdeményezésnek indult a program, majd prevenciós feladattá vált. Céljuk, minél hamarabb megismertetni a gyerekeket a fenntarthatósággal és a tudatos csomagolásmentességgel.

A résztvevők olyan finomságokat készítettek, amit szívesen fogyasztanak. Emellett fontos szempont volt, hogy szállíthatók legyenek, úgynevezett szendvics-borítékban. Ezzel mellőzve az egyszerhasználatos csomagolóeszközöket. A megmérettetésen nyolc alkotóközösség, mintegy 131 általános iskolás vett részt.

A szervezők minden csoportot elismerő oklevéllel és ajándékutalvánnyal jutalmaztak. Az első három helyezett egésznapos élménykirándulást nyert.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

rZi3FJdmNoE
# Kapcsolódó galériák