2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Csaknem 60 főzőcsapat indult a jótékonysági napon

Csaknem 60 főzőcsapat indult a jótékonysági napon

2023. augusztus 12., 16:45
Huszonegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos nyári jótékonysági napját Zalaegerszeg önkormányzata. Az eseménynek ezúttal is az AquaCity adott otthont, ahol finom ételekkel és programokkal várták a vendégeket. A nap teljes bevételét ezúttal a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórháznak ajánlották fel a szervezők.

Sült bőrösmalac, hamburger, gyümölcskosár, gulyásleves és pörköltek minden mennyiségben. Rekordlétszámú csapat vett részt az idei főzőversenyen. A közösségépítő program most is többezer embert csalt a strandra.

A Göcseji Tudásközpont Zalaegerszegi Helyi Termék Piac és a Göcseji Kézműves Egyesület közösen jött ki a főzőversenyre. Lehet kézműveskedni, 5 fajta kézműveskedéssel készültünk és lesz malacpecsenye és lecsóval is készültünk a kedves vendégeknek

- mondta Nikitscher Bernadette, az intézmény szakmai koordinátora portálunknak.

A diákönkormányzat tagjai idén gyümölcsös ízbombákkal készültek. A nehéz ételek után sokaknak jól esett a frissítő étek.

Eszünkbe jutott, hogy gyümölcsöt nem igazán látunk az ilyen rendezvényeken. Gondoltuk, most egy ilyen frissítővel készülünk a nehéz kaják után

- fogalmazott Szabó Levente.

A Rendért Közbiztonsági és Polgárőr Egyesületnél már régóta bevett szokás, hogy direkt erre az alkalomra készíttetnek kolbászt. Emellé óriáspalacsintát kínáltak a vendégeknek.

Azért fontos, hogy a kórházat segítsük amennyire csak lehet. Az egészségünk az az első, és minden utána következik

- mondta Sándor Dénes, a polgárőrök elnöke.

A zalai vármegyeszékhelyen az ehhez hasonló kezdeményezések népszerűsége töretlen. Ezek közül az egyik leglátogatottabb az AquaCityben rendezett jótékonysági nap - hívta fel a figyelmet Vigh László országgyűlési képviselő, aki Balaicz Zoltán polgármesterrel sétálta körbe a főzőcsapatok sátrait.

58 főzőcsapat jelent meg itt az AquaCityben, ez rekord egyébként, soha ennyi főzőcsapat még nem volt. Már eddig 27 cég 3,3 millió forinttal támogatta a rendezvényt, és ha sokan leszünk, akkor nagyon bízom benne, hogy a végső összeg, amit a nap végén elszámolunk és átadunk a kórháznak, az valóban nagy segítség lesz

- részletezte a polgármester.

Az elmúlt három évben ez a második alkalom, hogy a kórház a kedvezményezettje a családi napnak. Az intézmény, amely idén ünnepli alapításának 175. évfordulóját – 5 csapattal képviseltette magát a rendezvényen.  

A legnagyobb számban a fül-orr-gégészeti osztály főzőcsapata van itt a helyszínen, hiszen az ő osztályuknak gyűjtjük. Kettő olyan berendezést szeretnénk beüzemelni hamarosan a kórházban, ami a csecsemőkori és a gyerekkori halláskárosodásnak az igazolására alkalmas. Ez egy előrelépés lenne a kórházunkban

- fejtette ki dr. Gasztonyi Beáta, a kórház főigazgatója. A kedvezményezett osztály képviselői babgulyással és pincepörkölttel kínálták az éhes strandozókat.

A vendégek korlátlanul használhatták a medencéket és csúszdákat ezen a napon. Közben a színpadon egymást váltották a programok.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

qi_goiAHDYA
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek