2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Bronzérmes lett Rubin Mattia a korosztályos VB-n

Bronzérmes lett Rubin Mattia a korosztályos VB-n

2023. április 05., 22:09
A plovdivi kadet és junior világbajnokság ötödik versenynapján ismét magyar érem született. A zalaegerszegi Rubin Mattia a tallinni Eb-aranyérme után a világbajnokságon is dobogóra állhatott.

Rubin Mattia bronzérmes lett a kadet VB-n - számolt be róla a Magyar Vívó Szövetség. A zalaegerszegi tőröző az ötödik magyar érmet szerezte meg a plovdivi világbajnokságon.

A fiatal tehetség trénere, a Zalaegerszegi Vívó Egylet (ZVE) vezetőedzője Fekete Gábor a hunfencing.hu-nak úgy nyilatkozott: - elsősorban mentálisan fejlődött sokat. Egy csapat foglalkozik vele, mindenkinek megvan a saját feladata. Egyre jobban bízik önmagában, az akcióiban, és ez az egész szezonban beigazolódott. Nagyon örülök a gyönyörű eredménynek.

A bronzérmes tehetséget is megszólította a honlap. Rubin Mattia így nyilatkozott: - Én is azt gondolom, hogy nagyszerűen sikerült a szezonom, bár még nincs vége...Tegnap a junior verseny után nem éreztem magam fáradtnak, sőt, alig vártam, hogy kezdődjön a kadet. Egészen a négyes döntőig nagyon jól ment a vívás, pedig összekerültem azzal az izraelivel, akivel az Eb-döntőben vívtam, illetve a legjobb olasszal, akivel még nem találkoztam. Az elődöntőt sajnálom, nagyon nem éreztem az asszó elejét. De hagyjuk is mindezt, mert holnap jön egy újabb, nagyon fontos feladat, és szeretnék hasznos tagja lenni a junior csapatnak.

A plovdivi korosztályos világbajnokság csütörtökön a junior férfi és női tőrözők csapatversenyével folytatódik!

 

forrás: hunfencing.hu

képek: Magyar Vívó Szövetség Facebook oldala

# Kapcsolódó galériák