2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Bővült a piac

Bővült a piac

2023. november 20., 19:10
Végeztek a bontási munkálatokkal a piac Deák tér felőli részénél. Ennek eredményeként mintegy 250 négyzetméternyi terület szabadult fel, ahol mostantól használtcikk árusok, illetve zöldségesek kereskedhetnek. A részletekről Böjte Sándor önkormányzati képviselő és Horváth István igazgató tájékoztattak.

Korábban egyebek mellett egy szökőkút állt a Piac tér könyvtár felőli oldalánál. Mivel ezeket nem rendeltetésszerűen használták, így az önkormányzat a változtatás mellett döntött.

Épült ide egy podeszt, ami igazából nem lett hasznosítva és mivel nem lehetett elbontani a pályázat fenntartási ideje miatt, ezért ez használva lett, de nem arra a célra, amire épült. Most volt lehetőség arra, hogy ezt elbontsuk. Ez azért is fontos, mert a közgyűlés határozata alapján a bolhapiac 2024 január elsejétől átkerül erre a területre a Mérleg tér felújítása miatt

- részletezte Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő.

Horváth István szerint a módosítások a gyakorlatban fokozatosan lépnek majd életbe. Mint mondta, a bővítésre a parkoló felújítása mellett a lakossági panaszok miatt is szükség volt.

Már tervezés alatt van, hogy kiket hozunk át erre a területre. Örülünk neki, hogy a zöldségespiacot is ki tudjuk nyújtani. Ezt a közel 250 négyzetméter felszabadult területet be tudjuk vonni az árusításba

- tájékoztatott az igazgató.

Így már ezen a héten is érdemes felkeresni a piac Deák tér felőli részét. Előbb-utóbb ugyanis a használtcikkekkel kereskedők többsége itt fogja a portékáját értékesíteni.

Szöveg: Nagy Jenő
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg 

9clP-OK9EQ0
# Kapcsolódó galériák