2024.07.13., szombat - Jenő napja
facebook
Keresés
Befejeződött a bűnmegelőzési programsorozat

Befejeződött a bűnmegelőzési programsorozat

2023. május 18., 11:03
Befejeződött az európai uniós támogatással indított bűnmegelőzési programsorozat. A színházi nevelési előadásokon hat témakörben 1600 felső tagozatos, illetve középiskolás diákot szólítottak meg. Az eredményekről a zárórendezvényen számoltak be.

A helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című projekt 2018-ban indult. A prevenció a pályázat egyik eleme volt. A zalai vármegyeszékhelyen hagyománya van a színjátszásnak, ezért úgy döntöttek, hogy a témaköröket színházi szakemberek dolgozzák fel – fejtette ki Horváth Gábor, a polgármesteri hivatal osztályvezető helyettese.

Az interaktív foglalkozásokon a fiatalokat érintő problémák kerültek előtérbe: milyen következményekkel járhat a zaklatás, a kisebbségi csoportok megfélemlítése, illetve a határok átlépése az emberei kapcsolatokban. A drámaórákon a közrend és a vagyon elleni bűncselekményekre, illetve az internet veszélyeire is felhívták a figyelmet.  

Mihály Péter, színművész, drámapedagógus elmondta, hogy a témákhoz különböző drámapedagógiai formákat kerestek. A történetet a gyermekek alakították, és elmondták véleményüket.

Az oktatási intézményekben és a színház próbatermében összesen hatvan előadást játszottak. A drámapedagógus szerint sikeres időszakot zártak. A szakemberek szeretnék folytatni a programot, amire a befogadó szándék az iskolák, a pedagógusok és a gyermekek részéről is adott.  

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

uKD7JN8FXCg
# Kapcsolódó galériák