
Az eső sem mosta el a jókedvet – Városrészi nap Botfán
A délutáni programoknak a több, mint két évtizedes hagyomány szerint a közösségi ház udvara adott otthont. Bár idén az időjárás nem kedvezett, a rendezvényt, azaz a jó hangulatot a záporeső sem tudta elmosni.
Botfa olyan városrész, ahol fontos a közösségépítés, a közösségi szellem, a helyi identitási és a helytörténeti értékeknek a megőrzése. A városrész napi délután a közösségi ház udvarán zajlik, ahol főzőverseny és kulturális műsor várja az érdeklődőket. Idén 11 főzőcsapatunk van, akik nagyon lelkesek. Biztos vagyok benne, hogy mindenki jól érezte magát a rossz időjárás ellenére is, és hát kitartóak vagyunk, és szeretnénk a jövőben is a legnagyobb városrészi eseményt megtartani
- hangsúlyozta Gecse Péter alpolgármester, aki egyben a településrész önkormányzati képviselője.
A szervezők a szakadó esőre is felkészültek, így a fedett sátrak alatt lassan elkészültek a bográcsételek. A Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület idén új főszakácsot bízott meg. Kislánya elismerően szólt édesapja főzőtudományáról, aki még a híres chilis bab titkos hozzávalóit is elárulta.
Fahéj kell bele, római kömény, nagyon sok fokhagyma, kakaó, oregánó, egy kis vöröshagyma és marhalapocka. A húst nem daráltam le, inkább kockákra vágtam, ezért legalább négy óra kell ahhoz, hogy puhára főjön
- osztotta meg Héder Barnabás.
Nagyon finoman főz, szerintem ez az étel is nagyon jól sikerült
- erősítette meg Héder Ajna.
A Mátay testvérek tájjellegű ételt választottak. A munkát öt fős csapat segítette.
Toroskáposztának, vagy másnéven lucskoskáposztának hívják. Ez egy alföldi étel és sertéshús van benne. A pörköltalaphoz pirított savanyúkáposztát kevertem
- erről már Mátay Attila beszélt.
Miközben a szabadtéren zajlott a főzőverseny, a kulturális csoportok a közösségi ház nagytermében léptek színpadra. A műsort a Confi-Dance Tánccsoport, illetve az Őszirózsa Nyugdíjas Klub dalkörének produkciója színesítette.
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg