2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Az ellenzék is emlékezett

Az ellenzék is emlékezett

2023. október 23., 14:30
Közösen emlékeztek 56 eseményeire az ellenzéki pártok. A Kossuth utcai kopjafánál a Tiéd a Város, a DK, az MSZP, a Jobbik és az LMP helyi képviselői rótták le kegyeletüket.

Az ellenzéki megemlékezés résztvevői elénekelték a Himnuszt, majd Góra Balázs, a Tiéd a Város Egyesület elnöke mondott köszöntőt. A 67 évvel ezelőtti történéseket Hartmann Miklós idézte fel. Az egyesület korábbi elnöke felolvasott Nagy Imre soraiból, majd úgy fogalmazott: harca nem volt hiábavaló. A valóságot ma is ki kell mondani, hívták fel a figyelmet az ellenzéki képviselők. 

Mindig elmondjuk, hogy azokat a követeléseket, amik 56-ban elhangzottak, akár ma is elmondhatnánk. Hiszen az 56-os egyetemisták, amikor elkezdték a tüntetést, nem akartak mást, mint egy jobb államvezetést, demokratikusabb vezetést, a tanároknak több bért akartak. Ugyanezeket ma is elmondhatjuk, és ugyanezeket ma is elmondjuk a mostani kormánnyal szemben, hogy ezek a követeléseink. És úgy gondoljuk, hogy az ellenzéknek igenis ki kell állnia ezekért a követelésekért, ezeket valamilyen úton-módon be kell vasalni a mostani vezetésen

- fogalmazott Góra Balázs.

Az 1993-ban készült emlékoszlop talapzatánál koszorúkat és mécseseket helyeztek el. 

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Xv60Ybcnz00
# Kapcsolódó galériák