2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma napja
facebook
Keresés
A Zalai Táncegyüttes utánpótlás csoportja nyerte az idei ZegaSztárt

A Zalai Táncegyüttes utánpótlás csoportja nyerte az idei ZegaSztárt

2023. december 10., 08:15
Hat kategóriában összesen 23 produkciót láthatott a közönség szombaton a 2023. évi Zegasztár gáláján. Az összművészeti tehetségkutató verseny döntőjének ezúttal is a Hevesi Sándor Színház adott helyet. Kategóriánként 3-3 előadást a zsúri, 1-1-et pedig a közönség juttatott be a gálára. A közel háromórás műsort a Zalaegerszegi Televízió élőben közvetítette.

Az eredményhirdetés a képzőművészet kategória győztesének kihirdetésével kezdődött. A nyolc beérkezett alkotást Farkas Ferenc, Munkácsy-díjas szobrászművész értékelte, aki Koller Helén munkáját találta a legkiemelkedőbbnek.  

A műfajok legjobbjairól Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója, Bot Gábor színművész és Cseh Richárd táncos-koreográfus döntöttek. Eszerint a vers- és prózamondás kategória győztese Pilise Levente, a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulója lett. Modern- és társastáncban a Motion TSE csapata győzedelmeskedett. A néptánc kategóriát a Zalai Táncegyüttes egyesített utánpótlás csoportja nyerte. A népzene, népdal műfajban az Ady iskolából érkezett Pipacsok bizonyultak a legjobbnak. A komolyzene élén a Pálóczi Horváth AMI növendéke, Herczeg Zsófia végzett hegedűjátékával, míg könnyűzenei előadók közül az ugyancsak pálóczis Mayer-Zsuppányi Csengét választották ki az ítészek. A kategóriák legjobbjai 100 ezer forintot vihettek haza.

A műsor támogatóinak jóvoltából számos különdíj is gazdára talált. Ajándékot vehetett át Besenczi Zsongor, Frankovics Gréta Lujza, Varga Rebeka, a Böjte Julianna – Somogyi Roland páros, Molnár Csanád, Csiszár Aliz, Büki Regina, a Pálóczi Fuvolatrió, Sárközi Roland és Miklós Vivien.

A 2023. évi ZegaSztárról ezúttal is a nézők dönthettek. Az adás ideje alatt több, mint 8000 SMS érkezett a produkciókra. A legtöbb szavazatot – 1473-at - a Zalai Táncegyüttes egyesített utánpótlás csoportja kapta, így a kategória mellett a közönségdíjat is ők vihették haza. A ZegaSztár 2023 győztesei 300 ezer forintot, valamint Farkas Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását nyerték.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

j2f7B0Z7sOw
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek