2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
A Zalaco támogatja Betlehem Dávid felkészülését

A Zalaco támogatja Betlehem Dávid felkészülését

2023. augusztus 29., 13:00
Támogatói szerződést kötött a Zalaco Betlehem Dáviddal. A zalaegerszegi kötődésű világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes úszóval több számban is kvalifikálta magát a 2024-es ötkarikás játékokra. A cég a hozzájárulással a felkészüléshez szükséges anyagi hátteret biztosítja.

A sportoló a zalai vármegyeszékhelyen sajátította el, majd csiszolta tudását. Már az országos versenyen elérte a párizsi szerepléshez szükséges kvótát, amit később a Japánban rendezett világversenyen bebiztosított. A magyar úszósport reménységét a hosszútávúszók között tartják esélyesnek.

Idén márciusban, amikor az országos bajnokságon először megúsztam az olimpiai szintidőt 1500-on és 800-on az egy nagy löket volt, hogy mostmár fél lábbal ott vagyok az olimpián és örülök, hogy a világbajnokságon be tudtam biztosítani ezt a helyemet. Emellett persze a nyílt vízre szeretnék fókuszálni és ott lesz a fő cél, amit el szeretnék érni, de örülök, hogy emellett medencében van már két kvótám. Mi a nyílt vízi 10 km-re készülünk, az a fő, amire szeretnék indulni, amellett, hogy belefér-e a medencés, az majd ott kiderül.

A pékség vezérigazgatója rámutatott: a vidéki nagyvállalatoknak egyre nagyobb szerepe van a fiatal tehetségek támogatásában. A válság, mint fogalmazott, mindenkit érint: a sportolóknak és a cégeknek egyaránt több a kiadása.

Az egyik úszó reménybeli csillagunkat szeretnénk támogatni az olimpiai felkészülésben, Betlehem Dávidot. Bízunk benne, hogy segítséget tudunk neki adni, hogy segítséget tudunk neki nyújtani ebben a nehéz helyzetben, hogy eredményesen tudjon szerepelni.

A mecénásnak köszönhetően Dávid egyebek mellett jobb élelmiszerekkel és táplálékkiegészítőkkel készülhet a kihívásokra. Az olimpiát jövő nyáron, Franciaországban tartják. A 10 kilométeres távot várhatóan a Szajnában ússzák majd a versenyzők.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

CnlGe1u6FpQ
# Kapcsolódó galériák