2023.05.28., vasárnap - Emil, Csanád napja
facebook
Keresés
A Volánbusz-menetrendről rendeztek lakossági fórumot Zalaegerszegen

A Volánbusz-menetrendről rendeztek lakossági fórumot Zalaegerszegen

2023. május 26., 10:00
A településrészi önkormányzat kezdeményezésére fórumot tartottak a tervezett Volánbusz-menetrend- és hálózatmódosításról a Kertvárosban. A helyi közösségi közlekedés az igények felmérése után megváltozott: a buszok március 18-tól már az új útvonalakon járnak.

Az elmúlt hónapokban az utasok és a gépkocsivezetők eljuttatták észrevételeiket a döntéshozókhoz. Április 27-én két új buszt állítottak forgalomba, de a jelzések alapján további módosításokra van szükség. A tapasztalatok szerint néhány változtatás megkönnyítené az utasok számára, hogy kényelmesen és időben eljussanak a munkahelyekre és az oktatási intézményekbe.

A rendezvényen arra tettek javaslatot, hogy a reggeli csúcsidőben bővítsék a 18-as járatot.  

Ugyanakkor többen elmondták: a zalaegerszegiek számára előnyt jelent, hogy közvetlen járatokkal, átszállás nélkül érik el a távolabbi városrészeket és a bevásárló központokat.

A menetrend változtatással kapcsolatos terveket Rózsa Tamás, a Volánbusz vármegyei forgalmi üzemvezetője mutatta be. A június 3-tól érvényes módosításokról készült szórólapot a következő hetekben 26 ezer háztartáshoz kézbesítik.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

eNHx5x5x53c
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek