2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
A márciusi közgyűlést értékelte a Tiéd a Város

A márciusi közgyűlést értékelte a Tiéd a Város

2023. március 30., 18:13
Zalaegerszeg közgyűlésének döntéseit értékelte a Tiéd a Város önkormányzati képviselő csoportja. A sajtó munkatársait Keresztes Csaba, a DK zalaegerszegi szervezetének elnöke és Benke Richárd, a Jobbik regionális szervezetének elnöke tájékoztatták.

A politikusok négy napirendet emeltek ki. Benke Richárd a kistérségi ügyeleti rendszer 2023-as működésével kapcsolatban adott hangot aggályainak. Mint mondta, frakciójuk nem támogatja, hogy az eddig önkormányzati fenntartású ellátási egységek kormányzati tulajdonba kerüljenek. Az új tömegközlekedési menetrenddel kapcsolatban arra kérte a lakosokat: észrevételeiket juttassák el a volánhoz, vagy az önkormányzathoz. A március ugyanis egy teszthónap, így az utasok tapasztalatai hozzájárulnak a rendszer finomhangolásához.

Keresztes Csaba az elektromos rollerekkel kapcsolatban rámutatott: már számos nagyvárosban egészítik ki ezek az eszközök a közlekedést. A módszer Zalaegerszegen is hasonló lesz: telefonos applikáció segítségével az E-roller pontokon lehet kikölcsönözni, illetve ide is kell visszahozni azokat.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezetője a közgyűlésen interpellációban szót emelt az önkormányzat évértékelő kiadványával kapcsolatban. A sajtótájékoztatón szintén a nyomtatvány költségvetésének nyilvánosságra hozatalát sürgette.

A politikusoknak többen jelezték, hogy számos helyen vágtak ki fákat az Aranyoslapi forrásnál. Keresztes Csaba ezzel kapcsolatban leszögezte: amint tájékoztatást kapnak a témában, azonnal nyilvánosságra hozzák.

VnSI5DmU318
# Kapcsolódó galériák