2024.07.13., szombat - Jenő napja
facebook
Keresés
A közlekedési balesetekben elhunytakra emlékeztek Zalaegerszegen

A közlekedési balesetekben elhunytakra emlékeztek Zalaegerszegen

2023. november 05., 09:20
Megemlékeztek a közlekedési balesetek áldozatairól a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban. A 2008-ban állított kopjafánál Kis Kornél káplán mondott imádságot. A város, a rendészeti szervek és az egyesületek vezetői, illetve a baleset-megelőzési bizottság tagjai koszorúkat és mécseseket helyeztek el az emlékoszlopnál.

A hagyomány szerint az emléknapon a közlekedési szabályok betartására hívják fel a figyelmet. A gondatlanságnak súlyos következményei lehetnek, és akár tragédiához is vezethetnek – mondta beszédében Anti András, a Zala Vármegyei RFK Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

Az elmúlt napokban, két balesetben négyen vesztették életüket Zala vármegyében. Korábban négy és fél hónapon át nem történt halálos baleset a térségben.

 - emlékeztetett a rendőr alezredes.   

A kopjafára vésett bejegyzés szerint 2007-ben 1203-an vesztették életüket a magyar közutakon. 2013-óta évente 500-an halnak meg balesetben. A rendőrség és a társszervezetek nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy tovább csökkenjen az áldozatok száma – erről már Kiss Ambrus, a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezetének elnöke beszélt honlapunknak.

Úgy látjuk, hogy a munkánk eredménye nem igazán elégséges. Ősszel ismét elindítjuk a Látni és látszani akciót. A figyelemfelhívás mellett segítséget nyújtunk az autósoknak, hogy az időjárási, látási és az útviszonyoknak megfelelően vezethessék jó műszaki állapotban lévő járműveiket.

- jelezte Kiss Ambrus.  

A közutakon a gyalogosok, a kerékpárosok és motorosok a legvédtelenebbek – fejtette ki Szabó Balázs, a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület elnöke.

A biciklisek fokozottan ki vannak téve a sérüléseknek. Ezért azt tanácsoljuk, hogy legyenek óvatosak és vegyék fel a szemkontaktust a közlekedésben résztvevőkkel. Ebből arra tudunk követleztetni, hogy mire számíthatunk: a kereszteződésben észrevesznek bennünket és megadják, vagy nem biztosítanak elsőbséget.

 - fogalmazott Szabó Balázs.  

Az áldozatok emlékére az egyesület 30 kilométeres göcseji körtúrát szervezett. A szabadtéri kiállítóhelyről Bocföldén át Nagylengyelbe kerekeztek. A Göcsej parkban mécseseket gyújtottak, majd visszatértek Zalaegerszegre.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médicentrum Zalaegerszeg

6Hfw_lqgi3o
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek