2024.05.21., kedd - Konstantin napja
facebook
Keresés
A gyermekotthon lakóit támogatták a 12. Zalaegerszegi Polgári Estély vendégei

A gyermekotthon lakóit támogatták a 12. Zalaegerszegi Polgári Estély vendégei

2024. április 14., 20:05
Megtartották a 12. Polgári Estélyt Zalaegerszegen. A Zalai Polgári Körök Egyesületének jótékonysági rendezvényén ezúttal mintegy 160-an vettek részt. Az est bevételét a zalaegerszegi gyermekotthon javára ajánlották fel a szervezők.

Az Arany Bárány Szálloda télikertjében egybegyűlteket elsőként Balaicz Zoltán köszöntötte. A polgármester emlékeztetett: 2005-ben rendezték az első polgári estélyt a városban.

Részben a tradíció, részben a polgári hagyományok ápolása, részben pedig a jótékonyság miatt nagyon nagy az érdeklődés, és biztos vagyok benne, hogy a jótékony cél miatt a nemes kezdeményezés is eredményre fog vezetni.

Az est fővédnöke Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter volt, aki jelenlétével is megtisztelte a rendezvényt. Beszédében kiemelte: a mai világban különösen fontosak a közösségi összejövetelek.

Nagyon sokat lehet arról hallani, hogy a közösségek válságba kerülnek, az emberi kapcsolatok is. És talán egy ekkora városban, mint Zalaegerszeg még nem, hiszen itt ismerik az emberek egymást, de az online kultúra térhódításával itt is látszik, hogy az emberek inkább a közösségi oldalakon kommunikálnak egymással, és kevésbé tartják fontosnak a személyes találkozásokat. Az ilyen bálok azért mindig alkalmat teremtenek arra, hogy találkozzanak az emberek, és megbeszéljék a dolgokat.

A bál küldetéseiről Jagasics János, a Zalai Polgári Körök Egyesület elnöke tájékoztatta a zalaegerszegi Médiacentrumot.

Annak idején azért kezdtük, hogy egy színvonalas rendezvényt tartsunk elősegítvén a polgárosodást a városban, a lokálpatriotizmust. Azon kívül ennek a bevételét mindig valami jótékonysági célra fordítottuk. Így lesz az idén is.

A 12. Zalaegerszegi Polgári Estélyen a tavalyi ZegaSztár legjobbjai adtak műsort.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Képek: Médiacentrum Zalaegerszeg

oI2K6T1YOtM
# Kapcsolódó galériák