2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Zeginfo – Huszonegy napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés

Zeginfo – Huszonegy napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés

2024. április 18., 16:40

Huszonegy napirendi pontot tárgyalt soros ülésén Zalaegerszeg önkormányzata. Az előterjesztések közül húszat ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadtak el. A fontosabb döntésekről a polgármester a városházán tájékoztatta az újságírókat.

Kiemelt téma volt a költségvetés első negyedévi módosítása. Erre azért volt szükség, mert közel 3 milliárd forint állami hozzájárulás érkezett a városba.

Több, mint 1,9 milliárd forintot fordítunk a Kosztolányi utca felújításának és kétirányúsításának második ütemére. Ez azt jelenti, hogy április 26-án folytatjuk a projektet, több mint 300 napon keresztül fognak majd tartani a munkálatok. Ezt volt a legnagyobb összeg, amit át kellett vezetni a költségvetésben, melynek főösszege így 51,3 milliárd forintosra emelkedett

- mondta el Balaicz Zoltán polgármester.

A TOP Plusz programban a zalai vármegyeszékhely 8,5 milliárd forint keretösszegből tud gazdálkodni 2027-ig. A testület most két pályázatról döntött.

Az egyik talán a zalaegerszegi családok által leginkább várt fejlesztés, az a jégcsarnok mögötti üres területen megépítendő gyermekjátszóház. Mintegy 800 méter hasznos alapterületű lesz. Ez akkor is nyitva lesz, ha a gyermekek a szabadtéri játszótereket a rossz idő által nem tudják használni. A másik pedig a gazdaság fejlődése szempontjából fontos. A Metrans Logisztikai Központ és Konténerterminál mellett kialakítottunk egy logisztikai ipari parkot, amelynek az első ütemével végeztünk. Most pályázatot nyújtottunk be a második ütemre, hogy a csapadékvízelvezetés és az áramellátás is biztosítva legyen

- fűzte hozzá a városvezető.

Beszámolt arról is, hogy sikeres volt a vegyes fogászati, valamint a házi gyermekorvosi körzet ellátására kiírt pályázat. Július elsejétől a praxist Vass Tamás László fogorvos, illetve Kelen Kata gyermekgyógyász szakorvos veszi át. Május 10-én, a Város Napjához kapcsolódó ünnepi közgyűlésen posztumusz díszpolgári címben részesül Gábor Miklós, a zalaegerszegi születésű Kossuth-díjas színművész. A Pro Urbe Díjat az 55 éves Széchenyi István Technikumnak, valamint a József Attila Városi Könyvtárnak adományozzák. A bibliotéka tavaly ünnepelte alapításának 60 éves jubileumát. 

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

VUE4Tyn98QA
# Kapcsolódó galériák